eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο Πρωθυπουργός και η θάλασσα!

Oταν δεν πετάει, κολυμπάει.......

Oταν δεν πετάει, κολυμπάει. Στις ελάχιστες ώρες που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις και απομακρύνεται από την Αθήνα για ξεκούραση, προτιμά να... κουράζεται με το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκλεψε λίγες ώρες από το φορτωμένο πρόγραμμά του και βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του, κυρία Αντα Παπανδρέου .

 
Απόγευμα Σαββάτου επιδόθηκε στο αγαπημένο του..........
........ καλοκαιρινό σπορ διασχίζοντας με το κανό του το στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς ελάχιστοι λουόμενοι και ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ο αθλητής που συναγωνιζόταν το... ταχύπλοο πλοίο της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργός παρ΄ ότι νωρίτερα τον είχαν εντοπίσει στην παραλία.

Ενημερωμένοι για την άφιξή του αλλά και υποψιασμένοι για την αγάπη του προς το συγκεκριμένο σπορ, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες επισκευές στα δύο κανό που διέθεταν, ένα κόκκινο και ένα λευκό. Ο κ. Παπανδρέου τα επιθεώρησε όταν αποφάσισε να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα, όμως τελικά προτίμησε ένα άλλο, χρώματος πορτοκαλί, που κατέφτασε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Saab ειδικά για την περίσταση. Αφού το συναρμολόγησε με κινήσεις έμπειρου κωπηλάτη, το έριξε στη θάλασσα, ανέβηκε επάνω του και ξεκίνησε το σύντομο ταξίδι στο στενό που σχηματίζεται μεταξύ Πόρου και Ερμιόνης.

Η αρχική συνεννόηση με τους άνδρες της ασφαλείας του ήταν να κινηθεί παράλληλα με την ακτογραμμή και αριστερά από το ξενοδοχείο, ώστε να μπορούν να τον παρακολουθούν από την ξηρά. Μάλιστα ένα φουσκωτό είχε ελέγξει διακριτικά τους κόλπους απ΄ όπου επρόκειτο να περάσει. Ο Πρωθυπουργός όμως, μόλις έριξε το κανό στη θάλασσα, αποφάσισε να πάει προς τα δεξιά του ξενοδοχείου αιφνιδιάζοντας την ασφάλειά του. Πέρασε κάθετα τον δίαυλο Πόρου - Γαλατά και τράβηξε κουπί προς το νησί Μπούρτζι.


Στη διαδρομή του διασταυρώθηκε με δύο ιστιοπλοϊκά, ισάριθμα ταχύπλοα και το πλοίο της γραμμής, οι επιβάτες του οποίου σίγουρα παραξενεύτηκαν από τον θαρραλέο sportsman- αν και δύσκολα τον αναγνώρισαν με την μπαντάνα στο κεφάλι και τα γυαλιά ηλίου. Και ο ίδιος πάντως μάλλον ελάμβανε μέτρα προκειμένου να μην αναγνωριστεί και να απολαύσει ήρεμος τη βαρκάδα. Αναχωρώντας είχε στραμμένο το κεφάλι του συνεχώς προς το πέλαγος, ίσως για να μην είναι αναγνωρίσιμος από οποιονδήποτε στην ξηρά. Κατά την επιστροφή όμως είχε βγάλει το μαντίλι από το κεφάλι και το σωσίβιο, κρατώντας μόνο τα γυαλιά ηλίου





 
 
 
 
 
 
 
tovima.gr