eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ώρα Μουντιάλ, ώρα Εθνικής!

Η περιπέτεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ξεκινάει απόψε το μεσημέρι για την Εθνική μας (14:30, ΝΕΤ) από το στάδιο «Νέλσον Μαντέλα» του Πορτ Ελίζαμπεθ. Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα στο εναρκτήριο ματς του Β' Oμίλου, γνωρίζοντας πως με μια ήττα ίσως αποχαιρετάει νωρίς τις όποιες ελπίδες του για κάτι καλύτερο στη διοργάνωση, ενώ αντίθετα με νίκη βάζει γερές βάσεις για μια ακόμα έκπληξη.


Η αλήθεια είναι πως το ονειρεμενο καλοκαίρι του 2004 αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς για τον Ότο Ρεχάγκελ και τους παίκτες του -και δεν γίνεται και διαφορετικά-, όμως η πρόκληση.......
......... ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν παύει να είναι τεράστια για όλους τους Έλληνες διεθνείς.


Άλλωστε μόνο μια φορά στο παρελθόν η Εθνική είχε δώσει το παρόν ξανά στο κατά τεκμήριο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη. 16 χρόνια πριν πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο που τότε το ατιμωτικό ρεκόρ των τριών ηττών με παθητικό 10-0 γκολ άφησε ανεξίτηλα το σημάδι του στην ομάδα, ακόμα και αν λίγοι εκτός Ελλάδος θυμούνται τι συνέβη τότε. Η Εθνική μπορεί από τότε να κέρδισε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να πήρε άλλες δυο σπουδαίες προκρίσεις, αλλά ακόμα στο μυαλό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι πως θα αποτινάξουν αυτόν τον ζυγό. Έστω και αν οι ίδιοι δεν φέρουν προσωπικά καμία ευθύνη. Απόψε, λοιπό, έχουν τη «χρυσή» τους ευκαιρία για να τα καταφέρουν. Μια νίκη φτάνει με το Κορέας φτάνει. Όλα τα άλλα θα έρθουν φυσικά.

 
Δυο ομάδες, μια νοοτροπία


Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη πρόκληση για την Εθνική έγκειται στο γεγονός πως τόσο η ίδια, όσο και η Κορέα βασίζονται για την επιτυχία τους στο ίδιο στυλ παιχνιδιού. Την άμυνα μέχρι τελικής πτώσεως και βεβαίως το τρομερά ομαδικό παιχνίδι των αλληλοκαλύψεων. Έτσι η Ελλάδα έφτασε στην κατάκτηση του EURO και έτσι η Ν. Κορέα μέχρι την 4η θέση του Μουντιάλ του 2002. Κανείς από τους δυο προπονητές αύριο δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τη γνωστή του συνταγή. Επομένως το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και κυρίως στην ποιότητα των δυο αντιπάλων.


Ο Ότο Ρεχάγκελ θα παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 5-2-3, που ουσιαστικά θα γίνεται 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια η θέση ανήκει στον Τζόρβα, ενώ δεξιά και αριστερά στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Σεϊταρίδης και Τοροσίδης αντίστοιχα, ασχέτως αν και οι δυο τους είναι δεξιοπόδαροι. Στο κέντρο της οπισθοφυλακής Βύντρα και Κυργιάκος φαίνονται ως το επικρατέστερο δίδυμο. Μπροστά τους ο Κατσουράνης θα αναλάβει τον ρόλο της πρώτης «σκούπας». Στα χαφ τα τρεξίματα θα πρέπει να τα κάνουν οι Τζιόλης και Καραγκούνης και στην τριάδα μπροστά την άμυνα των Κορεατών θα πρέπει να διασπάσουν οι Σαμαράς, Γκέκας και ένας εκ των Σαλπιγγίδη και Χαριστέα, με τον δεύτερο μέχρι στιγμής να φαντάζει ως η πιο πιθανή λύση.



















sportgreece.blogspot