eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ.

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».


Στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται την σχετική απόφαση που θα εκδοθεί εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να...... 

πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις. Ο πρώτος μήνας θα αφορά τις εθελοντικές μετατάξεις και οι δύο επόμενοι τις υποχρεωτικές που πιθανολογείται ότι θα είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος του υπουργείου είναι αφενός η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό το διάστημα «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ και αφετέρου οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Οργανικές και όχι προσωποπαγείς οι θέσεις


Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς και αφετέρου να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Όπως λέει στην αυτοδιοίκηση gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών «όλες οι θέσεις στις περιφέρειες θα είναι οργανικές καθώς εκεί οι οργανισμοί θα καθορισθούν με Προεδρικό Διάταγμα και δεν χρειάζεται έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο». Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι στους νέους δήμους αρχικά οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς, καθώς πλην του προεδρικού διατάγματος για τους νέους οργανισμούς απαιτείται και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά την 1/1/2011. Διαβεβαιώνει όμως ότι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσωποπαγείς θέσεις θα μετατραπούν σε οργανικές και μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό». Να σημειωθεί ότι η προσωποπαγής θέση καταργείται με τη συνταξιοδότηση αυτού που την κατέχει, ενώ οι οργανικές διατηρούνται και είναι από τη νομοθεσία υποχρεωτικό να καλύπτονται.


Στην ίδια πόλη όσοι μεταταγούν


Επιπλέον, όπως έχει πει και σε παλαιότερη συνέντευξή του στην αυτοδιοίκηση gr ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος (για να διαβάσετε την συνέντευξη κάντε κλικ εδώ: www.aftodioikisi.gr/control) θα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε οι μετατάξεις των υπαλλήλων να γίνονται σε περιοχές κοντινές σε σχέση με την προηγούμενη εργασία τους και πάντως εντός της πόλης που κατοικούν και εργάζονταν.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, θα αποχωρήσουν όλοι και ανάλογα με τις ανάγκες των νέων ΟΤΑ θα έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης με τη νέα διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ (για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε, επίσης, τη συνέντευξη του Γ. Ντόλιου).




















ksipnistere