eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ!

ΑΝ.ΓΙΑΓΚΙΟΖΗ:
''ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ......''

   ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ NEWS ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑΓΚΙΟΖΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Η ΙΔΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 20Ης ΙΟΥΝΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.


Ζούμε στην εποχή «μία εικόνα = χίλιες λέξεις» κι έτσι σταματήσαμε να διαβάζουμε τις λέξεις, να ψάχνουμε το νόημά τους και συνωστίζουμε σε ταραγμένο εγκέφαλο αλλεπάλληλες ανερμήνευτες εικόνες.


Επειδή ο χώρος του βιβλίου είναι γενικά υποτιμημένος, προτάθηκα και ψηφίστηκα (αν και ανεξάρτητη κομματικά- ή ίσως και γι αυτό το λόγο) να είμαι επικεφαλής στο Ν.Π. «Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης Απ. Γκάτσος». (΄Ολοι γνώριζαν ότι στις τελευταίες εκλογές δεν ανήκα στους οπαδούς και ψηφοφόρους της σημερινής συμπολίτευσης).Να σημειώσω ότι.....
...... σ΄εκείνο το Δημ. Συμβούλιο που εξέλεξε το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης ,τον Μάρτη 2007 ,ψηφίστηκα από το σύνολο των Δημοτ. Συμβούλων, εκτός του κ. Γκολεμά.




΄Οσοι δεν γνωρίζουν, τους ενημερώνω ότι για μήνες αγωνιούσα για το ποια θα μπορούσε να γίνει η έδρα της βιβλιοθήκης (μιας και ο χώρος του Καποδιστριακού που της παραχωρήθηκε ήταν ακατάλληλος-αν προηγουμένως δεν γίνουν πολυδάπανες εργασίες επισκευής).Με την μετακίνηση του Λιμενικού Ταμείου ,τον Ιούνιο 2008, σε άλλο κτίριο- γεγονός που οφείλεται στη συμπολίτευση-, βρεθήκαμε τότε πραγματικά στο σημείο εκκίνησης ,με στόχο να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη τα Χριστούγεννα 2008 και τα καταφέραμε. Τον Ιανουάριο 2009, με ένα μήνα ήδη λειτουργίας της βιβλιοθήκης και μάλιστα με την διοργάνωση εκδηλώσεων αφιερωμένων στους μαθητές, ψηφίζομαι ξανά πρόεδρος του Ν.Π. ,-μειοψηφούντων αυτή τη φορά των Δημοτ. Συμβούλων κ.κ. Γανώση, Γκολεμά και Λαζάρου .(«Ο πολιτισμός ενώνει »; Γιατί έτσι άκουσα πριν από λίγο εδώ ,από την αξιωμ αντιπολίτευση ,όμως δεν είναι πια εδώ για να απαντήσει….)


Επειδή πιστεύω ότι παρευρίσκονται σήμερα εδώ οι ενημερωμένοι πολίτες του Δήμου μας ,(δυστυχώς οι περισσότεροι κι από τους λίγους έφυγαν) ,θα μου επιτρέψετε μια απάντηση σε κάποιους συμπολίτες.


Κατ΄ επανάληψη μου εκτοξεύεται η ετυμηγορία ότι είμαι «διορισμένη» από το Δήμαρχο.


1. Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες για την εκλογή των προέδρων και των συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. ;


2.Η αρχαία λέξη «διορίζω» σημαίνει διατάσσω και μετεξελισσόμενη στις μέρες μας σημαίνει ορίζω κάποιον σε μία εργασιακή θέση από την οποία έχει βιοποριστικό όφελος.


Προφανώς ο συν +πολίτης που με κατηγορεί δεν γνωρίζει ούτε αρχαία ,ούτε νέα ελληνικά . Δηλώνω πάντως ότι είμαι διορισμένη και εργάζομαι στο χώρο της Υγείας, απ΄όπου βιοπορίζομαι βεβαίως,, και εξ αυτής της αμοιβής μου ενίοτε συμβάλλω ,(όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ), σε όλα τα απρόβλεπτα έξοδα της β/θήκης. ΄Αρα,προσωπικά και οικονομική ζημία έχω. Όσο για την ερμηνεία «διατάσσω» του «διορίζω», είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ουδέποτε η δημοτική αρχή έκανε κάποια παρέμβαση στη βιβλιοθήκη.(΄Ισως να τσιγκουνεύτηκε σε ηθική στήριξη, αλλά αυτό ισχύει επίσης και για την αντιπολίτευση..)


Τελειώνοντας, θέλω να δηλώσω ότι μέχρι τέλους της θητείας μου με όσες δυνάμεις έχω, θέλησα να ανοίξουμε μερικές-λίγες ίσως από τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει μία βιβλιοθήκη, όταν στόχο έχει να μην είναι απλά ένα αριθμητικό σύνολο βιβλίων, αλλά συνοδοιπόρος της κοινωνίας-παλιά λέγαμε μπροστάρης ,μη λέμε μεγάλα λόγια σήμερα ,αλλά ας μη το ξεχνάμε κιόλας.


Θέλω να ευχαριστήσω πάλι τους Δωρητές και Εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την πορεία.


Να ευχαριστήσω αυτούς που με πρότειναν-γιατί μέσα σ΄αυτό τον αγώνα απέδειξα κι εγώ στον εαυτό μου ότι μπορείς να αγωνίζεσαι και μέσα στο σκοτάδι για να φτάσεις στο φως.


Αποδέχομαι τις ευχαριστίες του Δημάρχου. Φυσικά και καταγράφεται η δημιουργία της βιβλιοθήκης σαν έργο της δικής του τετραετίας


΄Όμως, όσοι δεν με γνωρίζουν καλά ας μάθουν ότι ό π ο ι ο ς κι αν ήταν δήμαρχος θα είχα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.


Τέλος, επειδή ΟΧΙ εχθρός αλλά φίλος του καλού είναι το καλύτερο, εύχομαι η Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» να συνεχίσει και να έχει μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παρουσία στο νέο Δήμο Ερμιονίδας…