eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

Δήμαρχος Ερμιόνης Α.ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Το μεγάλο «Μπράβο» αξίζει στα παιδιά!!!'' 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Όλοι μας μιλάμε για το περιβάλλον! Μόνο με λόγια … Tα παιδιά του Σχολείου μας και οι δάσκαλοι το κάνουν πράξη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο και δάσκαλο κ. Γιάννη Κρητσωτάκη.Το μεγάλο «Μπράβο» αξίζει στα παιδιά!!!




 
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, το 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης με τη.......
........ συνεργασία του Δήμου Ερμιόνης και του Δικτύου Μεσόγειος SOS συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίες Μπίστι, Μανδράκια, Μαδέρι και Αλμυριές.

Τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων των και τον απαραίτητο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων, φυλλάδια) καθάρισαν τις παραπάνω ακτές καταγράφοντας σε φυλλάδιο τα άχρηστα υλικά που συγκέντρωσαν.


Στη συνέχεια σε μια μικρή γιορτή στην αυλή του σχολείου με την παρουσία και του Δημάρχου Ερμιόνης κ. Ανάργυρου Λεμπέση, απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα δώρα στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου: «Ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου, ηλεκτρικών στηλών και ηλεκτρικών μικροσυσκευών». Ο υπεύθυνος δάσκαλος του προγράμματος κ. Γιάννης Κρητσωτάκης έκανε μια σύντομη αναδρομή στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρονιάς και τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουν προκύψει από τα 17 συναπτά χρόνια που υλοποιείται το παραπάνω πρόγραμμα.

Αξίζει να αναφέρουμε μερικά από τα στοιχεία που παρατέθηκαν:

Το Σχολικό έτος 2009-10 έγινε συλλογή 22 τόνων χαρτιού,320 κιλών αλουμινίου,45 κιλών μπαταριών και 300 κιλών ηλεκτρικών μικροσυσκευών.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν συλλεχτεί 247 τόνοι χαρτί, 5 τόνοι αλουμίνιο (από το 1998) και 250 κιλά μπαταρίες (από το 2007).

Το όφελος που προκύπτει για την προστασία του περιβάλλοντος είναι απίστευτο αν υπολογίσουμε ότι μόνο από τη συλλογή χαρτιού σώθηκαν από κοπή 4.199 δένδρα!!! (Για ένα τόνο χαρτί χρειάζονται 17 δένδρα).

Αυτό και μόνο το νούμερο δείχνει σε όλους εμάς το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!