eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Γ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ναύπλιο, 9 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τις καθυστερήσεις στην επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε επιχειρήσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την ΠΟΛ 1072/26-5-2010 Υπουργική Απόφαση παρατείνεται μέχρι τις 30/9/2010 η ισχύς της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1016/1-3-2010 (ΦΕΚ 58A/269B) που ορίζει τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις επιστροφής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε επιχειρήσεις. Ως αιτιολογία της.........
........... απόφασης αυτής προβάλλεται η ανάγκη ελέγχου γενικά και η διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.
Η νέα αναβολή στην καταβολή των επιστροφών φόρου επιτείνει το εξαιρετικά έντονο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι εξαγωγικές και ανατρέπει τους σχεδιασμούς τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τραπεζικό δανεισμό για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους.

Η πολιτική αυτή οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τον εξαγωγικό τομέα και στην Αργολίδα που αποτελεί τον πέμπτο εξαγωγικό νομό της χώρας, τον πρώτο σε εξαγωγές εσπεριδοειδών και τον τρίτο σε εξαγωγές ελαιολάδου.

Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Για ποιό λόγο προέβη το Υπουργείο Οικονομικών στη λήψη της εν λόγω απόφασης που πλήττει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας την ώρα που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

(2) Αν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στην καθυστέρηση της καταβολής της επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.»