eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ! - ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!

Ελλάς, βουβουζ-ΕΛΛΑΣ!!!



Η Ελλάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Νιγηρία και έγραψε ιστορία. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ ο Τοροσίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε την πρώτη νίκη και ελπίζει σε πρόκριση.



Μέχρι το πρώτο μισάωρο, η Ελλάδα έμοιαζε...
..... να είχε μείνει στο παιχνίδι με την Κορέα. Παρά την αλλαγή συστήματος σε 5-3-2, η εικόνα παρέμενε νωθρή, με πολλά λάθη και δίχως πλάνο. Το 0-1 του Ούτσε από λάθος του Τζόρβα στο 16' έφερε μπροστά τη Νιγηρία και τα πράγματα έμοιαζαν «σκούρα» για την Εθνική.
Η αποβολή του Καϊτά στο 33' (ο οποίος έστω και… ξώφαλτσα χτύπησε τον Τοροσίδη) άλλαξε όλο τον αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε στο 44' το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ ο Τοροσίδης στο 71' έκανε τη μεγάλη ανατροπή.
Παραλίγον έμφραγμα στο 68' όταν ο Γκέκας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία και στην αντεπίθεση βγήκαν τετ-α-τετ οι Νιγηριανοί με τον Τζόρβα να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα και τον Ομπάσι να στέλνει σε κενή εστία τη μπάλα άουτ!

Πλέον, η ομάδα του Ρεχάγκελ θέλει αποτέλεσμα απέναντι στην Αργεντινή για να έχει ελπίδες πρόκρισης.


Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (36' Σαμαράς), Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Γκέκας (79' Νίνης), Σαλπιγγίδης


Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγιάμα, Γιόμπο, Σίτου, Οντιά, Ταϊβό (55' Ετσετζίλε, 77' Αφολάμπι), Ετούχου, Ούτσε, Καϊτά, Αρούνα, Οντεμβίνγκι (46' Ομπάσι), Γιακούμπου

© Arcadia Sports