eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τέλος εποχής με ψηλά το κεφάλι!

''Από αύριο να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια.....''


Η ομάδα το πάλεψε, κράτησε την Αργεντινή για περίπου 80 λεπτά αλλά στο τέλος λύγισε. Αποχαιρέτησε το Μουντιάλ με μία τιμητική ήττα και έφυγε από τη Νότια Αφρική με ψηλά το κεφάλι. Και τελικά νομίζω αυτό ήταν που ζητούσε και ο κόσμος όταν η ομάδα αναχωρούσε για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.


Δεν περιμέναμε να το… σηκώσουμε ξανά. Δεν περιμέναμε η Ελλάδα.....
...... να συγκλονίσει τον κόσμο με το απίθανο ποδόσφαιρο που θα έπαιζε. Θέλαμε απλά να σταθεί αξιοπρεπώς σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή και να αποδείξει ότι δίκαια έφτασε μέχρι εδώ. Να μπουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, να παίξουν με πάθος και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.


Δεν το κάναμε στο πρώτο ματς κόντρα στη Νότια Κορέα, το κάναμε και με το παραπάνω απέναντι στη Νιγηρία και σταθήκαμε όσο μπορούσαμε στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην παντοδύναμη Αργεντινή.


Χθες το βράδυ στο “Πίτερ Μοκάμπα” του Πολοκουάνε όσο κρατάγαμε την Αργεντινή στο 0-0 διατηρούσαμε ζωντανές και τις ελπίδες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση. Τελικά μείναμε εκτός στις λεπτομέρειες. Δίκαια μεν, αφού προκρίθηκε η ομάδα που μας νίκησε κατά κράτος στην πρεμιέρα, αλλά και με την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη τύχη σε αυτό το Μουντιάλ.


Φαντάζομαι ότι σήμερα όλοι θα καταριούνται για τα λάθη που έγιναν στο ματς με την Νότια Κορέα. Και πράγματι η μισή πρόκριση χάθηκε εκεί. Έχοντας πια μια αρκετά καλή εικόνα από τον όμιλό μας αλλά και από τη διοργάνωση γενικότερα, βλέπουμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις περισσότερες ομάδες. Με εξαίρεση τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις, οι υπόλοιπες χώρες κυμαίνονται, πάνω κάτω, στο ίδιο επίπεδο.


Δεν έχει νόημα όμως να κοιτάμε πίσω. Τα λάθη είναι και αυτά χρήσιμα. Για να μαθαίνουμε και να τα αποφεύγουμε στο μέλλον. Και αυτός ήταν ο βασικός στόχος της Ελλάδας σε αυτή τη διοργάνωση.


Πρώτα απ’ όλα να ξορκίσει το φάντασμα του 1994 (και τα κατάφερε πετυχαίνοντας τα πρώτα της γκολ και πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ) και στη συνέχεια να αποκτήσει τις απαραίτητες εμπειρίες ώστε την επόμενη φορά να μπορέσει να θέσει τον πήχη λίγο πιο ψηλά. Μόνο έτσι άλλωστε θα έχει νόημα να στοχεύουμε σε μία πιο σταθερή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Να πηγαίνουμε, να μαθαίνουμε και την επόμενη φορά να κυνηγάμε κάτι περισσότερο.


Το ποια θα είναι η επόμενη φορά και το ποιος θα μας οδηγήσει εκεί είναι τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν από εδώ και πέρα. Έχω την εντύπωση ότι η αίσθηση που μένει στον περισσότερο κόσμο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Για να φτάσει όμως σε αυτό θα πρέπει πρώτα να κλείσει τον κύκλο της.


Και από αυτή την άποψη νομίζω ότι πρέπει να δούμε την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών μας στο Μουντιάλ ως ένα τέλος εποχής. Από αύριο να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, με νέα πρόσωπα στο γήπεδο και στον πάγκο. Αναγνωρίζοντας την προσφορά όλων όσων μας χάρισαν το θαύμα του 2004 και μας καθιέρωσαν μεταξύ των δυνατών του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι ελπίζοντας ότι και οι ίδιοι κατανοούν ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο, φρέσκο ξεκίνημα για αυτή την εθνική.








sport24