eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με θέμα τις κυβερνητικές ανακολουθίες στο ζήτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Προεκλογικά, στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είχαν επανειλημμένα και ρητά δεσμευθεί για την μετατροπή της σχέσης εργασίας των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών «σε παγίως σταθερή σχέση 12μηνης διάρκειας στο Ελληνικό Δημόσιο» (συνέντευξη τύπου του τότε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούση στις 5/9/2007 καθώς και σχετικές διαβεβαιώσεις σε μέλη της ΠΟΣΔΥΠ στις 3/12/2009 και 4/3/2010).


Σήμερα, η Κυβέρνηση έρχεται όχι μόνο να υπαναχωρήσει στις ρητές αυτές δεσμεύσεις, αλλά και να δημιουργήσει στους...........
......... συμβασιούχους δασοπυροσβέστες πρόσθετη ανησυχία με τις ανακολουθίες της.



Συγκεκριμένα, με έγγραφο της 31/3/2010 (αρ. πρωτ 2/9122 Α) ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης εγκρίνει την πρόσληψη 5.500 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών. Μάλιστα, με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ηλ. Πεντάζου της 30/4/2010 (αρ. πρωτ 2/25514) κοινοποιείται η έγκριση των σχετικών πιστώσεων στον εκτελούμενο προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.


Αντίθετα σε αυτά τα δεδομένα όμως, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 14 Μαϊου 2010 (αρ. πρωτ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.12/17/2972), μειώνεται ο χρόνος της σύμβασης εργασίας σε «έως 7 μήνες»


Με δεδομένες μάλιστα και σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση σε εκπομπή της ΝΕΤ στις 26/4/2010 περί 5μηνης απασχόλησης,






ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:






(1)Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών για την οποία σημερινά μέλη της είχαν επανειλημμένα δεσμευθεί;


(2)Με δεδομένο το ΠΔ 124/2003 που ρητά ορίζει 8 μήνες απασχόλησης αλλά και τη σχετική απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών με την οποία εγκρίνεται το σχετικό κονδύλι για 8 μήνες, με ποιο σκεπτικό μειώθηκε σε «εως 7 μήνες» η διάρκεια της σύμβασης.


(3)Αν η σύμβαση των εποχικών πυροσβεστών φέτος θα είναι τελικά 7μηνης ή μικρότερης διάρκειας όπως η διατύπωση «έως 7 μήνες» αφήνει το περιθώριο.


(4)Αν θα υπάρξει σύμβαση για το 2011 και τι διάρκεια θα έχει.»