eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠ' ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Δ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ!ΜΑΓΕΨΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΤΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ………….



Όταν η αγάπη, η εργατικότητα των εκπαιδευτικών συνδυάζεται με το ταλέντο των μαθητών έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό συνέβη την Δευτέρα 14 Ιούνη του 2010 στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ηλιοκάστρου, όπου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, παρουσίασαν την καλοκαιρινή τους γιορτή.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ομιλία της Νηπιαγωγού
Κατερίνας Χατζηζήση-Σκούρτη, που αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό.....
....... έργο της σχολικής χρονιάς.

Πρωταγωνιστές και κριτές του έργου αυτού , τα ίδια τα παιδιά , αφού με τα αγνά τους μάτια μας βλέπουν όπως είμαστε και όπως συμπεριφερόμαστε.


Αν είμαστε στις δικές τους προδιαγραφές γινόμαστε ευπρόσδεκτοι στα δεδομένα της ψυχής τους, μας θαυμάζουν και μας κάνουν δικά τους πρόσωπα. Αν πάλι δεν είμαστε γίνονται αμείλικτοι κριτές εναντίον μας.


Στη συνέχεια τα παιδιά του Νηπιαγωγείου με αυθορμητισμό και χάρη παρουσίασαν το θεατρικό έργο της Νίκης Κάντζου

<<Ταξίδι με ένα κύμα>>. Το κύμα είχε ως προορισμό να βρει την χώρα που η χαρά , το χαμόγελο και η ελπίδα είναι παντοτινά………… τη χώρα των παιδιών!!!



Κατόπιν την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο <<Η Μαριέττα Χελώνα Καρέττα-Καρέττα>>. Με το υποκριτικό τους ταλέντο και την ευαισθησία τους (σχετικά με τα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη), μας ενθουσίασαν, μας συγκίνησαν και μας συνεπήραν. Ακολούθησαν μουσικοχορευτικά δρώμενα με θέμα <<το Ελληνικό Τραγούδι στον ρουν του Ελληνικού γίγνεσθαι>>.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κεράσματα μουσική και χορό.



Στην Γιορτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι σεβαστοί πατέρες Ιωάννης και Δημήτριος Αμπελάς ο Δήμαρχος Ερμιόνης κ.Ανάργυρος Λεμπέσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Μήτσου, Θεοδότη Σκλαβούνου, Χρύσα Τσίρνα και πλήθος γονέων και φίλων.




Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που κυριαρχεί ο εγωκεντρισμός και ο ατομικισμός , υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως. Αυτή την ελπίδα και την αισιοδοξία μας την έδωσαν τα παιδιά του Ηλιοκάστρου. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Κατερίνα Χατζηζήση Σκούρτη, Μάρθα Λιναρδοπούλου, Μαρία Φαρμάκη, Γιώργο Αλεξάκο.

 Μπράβο σας παιδιά, το χαμόγελό σας, η δροσιά σας, οι χοροί σας που είναι μια όαση στην μικρή τοπική κοινωνία του χωριού να σας συντροφεύουν πάντα στην ζωή σας !!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ






ΜΗΝΙΑΤΗ ΙΟΚΑΣΤΗ
(ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Κ΄ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ)