eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΤΟ BEACH VOLLEY 2010 ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ....

O Δήμος Κρανιδίου μέσω της Δημοτικής Κοινωφελ ούς
Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας, σε συνεργασία....


....με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα διοργανώσει Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley στο Πορτοχέλι,
«MASTERS ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ 2010» που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι σε κεντρικό σημείο από 2 έως 4 Ιουλίου και θα φιλοξενήσει 16 ομάδες ανδρών και 8 ομάδες γυναικών. Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ,ο δήμαρχός Κρανιδίου και ο αντινομάρχης Αργολίδας μαζί με αθλητές που θα αγωνιστούν στο τουρνουά, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα .


1)      Γιώργος Μελισσουργός . πρόεδρος  ΕΟΠΕ
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει η καλοκαιρινή σαιζόν, η οποία ήδη μετά τη διοργάνωση στο Σύνταγμα  έχουμε τα πρώτα  αποτελέσματα για τη φετινή χρονιά.
Αυτό που είναι πολύ ευχάριστο γεγονός είναι ότι οι διοργανώσεις του beach volley γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς .
Υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι σε όλη τη χώρα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να πάρουν διοργανώσεις και βρισκόμαστε πολλές φορές στη δύσκολη θέση της επιλογής που θα διοργανώσουμε κάθε τουρνουά .
Οι αθλητές αυξάνονται κάθε χρόνο αρκεί να σας πω ότι πέρσι είχαμε ογδόντα μία (81) διοργανώσεις πανελλαδικά ενώ φέτος θα ξεπεράσουμε τις εκατό (100). Έχουμε εγγεγραμμένους  χίλιους τριακόσιους (1300) παίχτες  στο μητρώο παιχτών του beach volley. Αυτά είναι νούμερα τα οποία είναι ενδεικτικά  της ανάπτυξης του  αθλήματος και μάλιστα σε μία εποχή πολύ δύσκολή οικονομικά , όπου χωρίς τη βοήθεια των χορηγών μας δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, ενώ πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι από τα λίγα που κάθε χρόνο αναπτύσσονται  .`
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους δημάρχους για τη βοήθεια τους  και να πω πως οι παραλίες και οι ομορφιές του κάθε τόπου που έχει αναλάβει μία διοργάνωση θα γίνουν γνωστές όχι μόνο από του αθλητές και τους θεατές που θα βρεθούν εκείνες τις μέρες εκεί αλλά και στο ευρύτερο κοινό μέσα από τις εικόνες που θα μεταδοθούν από την κρατική τηλεόραση που  έχει και τα δικαιώματα του τουρνουά.

2)      Δημήτρης Σφυρής . Δήμαρχος  Κρανιδίου.
Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και τον πρόεδρο της  και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή της διοργάνωσης,  Κύριο Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο ο οποίος μας έδωσε τη δυνατότητα να προβάλουμε τον τόπο μας μέσα από αυτή τη διοργάνωση αλλά κυρίως να βάλουμε κι εμείς από την πλευρά μας ένα λιθαράκι στο χτίσιμο αυτού του θεσμού που γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας ενώ παράλληλα χαιρόμαστε αφού θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες μας και κυρίως στα νέα παιδιά να δουν από κοντά τους  πρωταγωνιστές του αθλήματος  που έως τώρα έβλεπαν από την τηλεόραση.
Πιστεύω πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να στέκεται δίπλα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις βοηθώντας την ανάπτυξη του αθλήματος από τη μία, αλλά και της κάθε περιοχής που αναλαμβάνει   τη φιλοξενία τους, αφού όλα αυτά εντάσσονται στα πλαίσια του Θεματικού τουρισμού.
Για μας είναι μία πρόκληση αφού ο Δήμος μας αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη της διεξαγωγής ενός τέτοιου μεγέθους  τουρνουά και πιστεύω πως η εμπειρία που θα αποκτήσουμε στο τέλος θα γίνει οδηγός αλλά και κριτήριο για να μη μείνουμε στην πρώτη φορά.
 Κλείνω με την υπόσχεση πως συνεργάτες μου κι εγώ θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την επιτυχία του Πανελληνίου Σιρκουί  Beach Volley  MASTERS 2010 ενώ παράλληλα εκφράζω και την επιθυμία η Ερμιονίδα και συγκεκριμένα το Πόρτο Χέλι  να γίνει ένας από τους μόνιμους τόπους φιλοξενίας του.

3)      Γιάννης  Μήτσας . Αντινομάρχης  Αθλητισμού & Πολιτισμού  Αργολίδας .
 
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας έχει συμμετάσχει κατ επανάληψη στη συνδιοργάνωση του beach volley στο Ναύπλιο, ενώ αυτή τη χρονιά συμμετάσχει και βοηθά όπου μπορεί το Δήμο Κρανιδίου, ένα από τους σημαντικούς  Δήμους του νομού μας, που με τον τρόπο αυτό εκτός από την προώθηση του αθλήματος καταφέρνει να διαδώσει περισσότερο τις ομορφιές της περιοχής μας  και όλα αυτά τα οποία θα προσελκύσουν κόσμο τουριστικά ειδικά αυτή  την εποχή  που είναι δύσκολη .
Εύχομαι καλή επιτυχία και τη πιστεύω και δηλώνω ότι ςω Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είμαστε έτοιμη να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί.
.
4)      Μάνος Ξενάκης .. 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος (2003, 2004, 2005), Μάνος Ξενάκης βρίσκεται στα 29ο έτος της ηλικίας του. Αγωνίζεται με συμπαίκτη το Θανάση Μιχαλόπουλο, ενώ έχει υπάρξει συμπαίκτης με τους Παναγιώτη Φωτόπουλο, Κώστα Αγγελίδη, Γιώργο Κνάπεκ και Ανδρέα Γκορτσανιουκ. To 2005 κέρδισε τον τίτλο του King of the Beach. Στο Open της Αθήνας το 2005 και στο Open στο Ζάγκρεμπ το 2006 πέτυχε την 9η θέση, που είναι η καλύτερη στην οποία έχει βρεθεί μέχρι σήμερα Ελληνική ανδρική ομάδα.
 
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία και στους δημάρχους που στηρίζουν το άθλημα του beach volley αλλά και εμάς τους αθλητές ενώ εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να προσφέρουμε θέαμα ειδικά φέτος που θα έχουμε δυνατές ομάδες από το εξωτερικό ανεβάζοντας το επίπεδο πιο ψηλά αλά και την απόδοση μας αφού ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος  .
 
5)      Αθηνά Διλαβέρη .. Αγωνίστηκε στις διοργανώσεις των Juniors, όπου και το 2003 κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να επιτύχει δύο φορές το ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Γυναικών (2002 και 2004). Στα τουρνουά Masters, το 2006 με συμπαίκτρια την Αρετή Τέζα αγωνίστηκαν στον τελικό του Grand Slam της Μυκόνου αλλά χωρίς να τα καταφέρουν.


6)      Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές ειδικά σε αυτούς που αγωνίζονται στην προκριματική φάση γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλουν και να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου την Ομοσπονδία και τους Δήμους που μας βοηθούν και να πω ότι μπορεί εμείς να είμαστε οι πρωταγωνιστές αλλά όλοι μαζί συμπληρώνουμε την αλυσίδα της επιτυχίας που σημένει πως όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια.