eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

''TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''

''TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''
ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ---ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΥ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ Γ. ΚΟΜΜΑΣ 

Ένα e-mail που μας ήρθε... Η επιλογή του Τραγουδιού είναι απ΄το Εικονοσκόπιο copyright 2011..η αφιέρωση επιστολή όμως είναι απο έναν Ερμιονίτη αναγνώστη εν ονόματι Νίκος :
''Δήμος ώρα μηδέν ..Ευτυχώς που ήρθε ο Μητροπολίτης,ήταν οι ιερείς της Ερμιόνης κι έλαμψε το Γιάλα-Γιάλα, γιατι αν περιμέναμε απ΄το Δήμο;;;Το πιο γνωστό και μοναδικό έθιμο σ΄όλη την Ελλάδα το <<πέταξαν>> στα τάρταρα.
Για 2η συνεχόμενη χρονιά διαφήμιση καπούτ...Και δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά έκαναν και δυσφήμιση προβάλλοντας λανθασμένες γραφές- κακά δημοσιεύματα του τύπου <<ανάλογα έθιμα σαν το γιάλα - γιάλα επιβιώνουν και σε γείτονες πόλεις>> και δεν κοκκινίζουν..Αν δεν ξέρουν γι΄αυτό το έθιμο ας ρωτήσουν να μάθουν και μετά να κυβερνήσουν το Δήμο!


Γιατί το ΓΙΑΛΑ-ΓΙΑΛΑ είναι πολύ σοβαρό κεφάλαιο για την Ερμιόνη και την ύπαρξη της.Εκτός κι αν θέλουν κάποιοι νεόφερτοι, πονηρούληδες που δεν έχουν πέσει ποτέ για να τιμήσουν αυτό το έθιμο να προχωρήσουν σε  ακόμα ένα βήμα ταπείνωσης αυτής της πόλης,σε μικρό χρονικό διάστημα με περίεργο τρόπο κιόλας(μετα τις πορφύρες και τα εμ βλήματα)...Στην πιο προσβλητική πράξη για μια τοπική κοινωνία,στην  παραχάραξη της ιστορίας και των εθίμων της!
Γι΄αυτό λοιπόν αν δεν ξέρουν γι΄αυτό το μοναδικό έθιμο στην Ελλάδα ας ρωτήσουν να μάθουν και μετά να κυβερνήσουν!


Υ.Γ: Σήμερα το 2012 για πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται το έθιμο του ΓΙΑΛΑ-ΓΙΑΛΑ στην Ερμιόνη απο τα παλιά χρόνια, πέθανε  περιστέρι μέσα στα αγιασμένα νερα του λιμανιού της Ερμιόνης μετά το συμβολισμό του.. Μετα κι απ΄αυτό το πρωτοφανές γεγονός(να πεθαίνει περιστέρι μέσα στα αγιασμένα νερά) τι προμηνύεται;;; Τι γρουσουζιά θεέ μου που φέρανε με την εκλογή τους αυτοί οι σωτήρες;;Φανταστείτε τι μας περιμένει ακόμη...''


Σεβασμιότατε βάλτε το χέρι σας, ευλογήστε τους να πάρουν το δρόμο τους αυτοί οι σωτήρες!!! ''

ΝΙΚΟΣ
Δυναμώστε τη μουσική και καλή σας ακρόαση...