''ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ''
Υλικά:
400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ χοιρινό κιμά
1 αβγό
Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τους δύο
κιμάδες με το αβγό, το σκόρδο,
το μαϊντανό,
το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε το
μίγμα και στη συνέχεια
πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το
λάδι σε ένα τηγάνι και
τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, μέχρι να πάρουν
χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε
να στραγγίσουν σε ένα απορροφητικό χαρτί.
Στο μεταξύ,
ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο σε μία
κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το
χυμό ντομάτας, το μαϊντανό και
αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε
τη σάλτσα να σιγοβράσει για
10 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει
με το λάδι της και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
Τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια.