eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

''Ανοίγουν πολιτικό γραφείο οι Ταλιμπάν''

Η φωνή της Τζιχάντ:
 «Είμαστε έτοιμοι»
  
Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν την είδηση πως θα ανοίξουν πολιτικό γραφείο εκτός Αφγανιστάν, σαν μέρος των ειρηνευτικών συνομιλιών με τις Η.Π.Α....

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν την Τρίτη στο site «Η φωνή της Τζιχάντ», το οποίο είναι υποτιθέμενα η επίσημη φωνή των Ταλιμπάν στο Διαδίκτυο, οι Ταλιμπάν αποκάλυψαν πως βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις......... με το Κατάρ, για να ανοίξουν το πρώτο γραφείο τους εκτός Αφγανιστάν.
«Είμαστε έτοιμοι, αφού έχουμε ισχυρή παρουσία στο εσωτερικό (του Αφγανιστάν), να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό γραφείο για διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό» ανέφερε η ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα για να τερματιστεί ο πόλεμος.
Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είχε ανακαλέσει τον πρέσβη της στο Κατάρ τον περασμένο μήνα, έπειτα από αναφορές πως οι Ταλιμπάν σκόπευαν να ανοίξουν το πολιτικό τους γραφείο στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.
Ο Χαμίντ Καρζάι, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, είχε δηλώσει αργότερα πως συναινεί στη δημιουργία του γραφείου.
Από την άλλη, οι Ταλιμπάν αναφέρονται στην κυβέρνηση Καρζάι ως «καθεστώς μαριονεττών» και δεν θέλουν να συμμετέχει στις συζητήσεις με τις Η.Π.Α..


http://dimotikosafari.blogspot.com