eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

''Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης''

Ρεπορταζ-επιμέλεια για το Εικονοσκόπιο:Μίλτος Ιωαννίδης

To βράδυ της Κυριακής ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης "έκοψε" την Βασιλόπιττα στο γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χορωδούς του Συλλόγου-υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Τάκη Μανιάτη-να τραγουδούν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθως η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου κα. Μαρία Αντωνοπούλου, αφού ευχαρίστησε όσες και όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον μουσικό σύλλογο δήλωσε: "Είμαστε απόψε εδώ για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά. Να χαμογελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε, και να ανοίξει η καρδιά μας. Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά".
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Ο Βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής,ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ, Γιάννης Κρητσωτάκης, ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Σταύρος Κούστας, ο Δήμαρχος του τέως δήμου Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Αναστάσιος Λάμπρου καθώς και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Στη συνέχεια ο π. Δημήτριος Αμπελάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ακολούθησαν οι καθιερωμένες ευχές από τους επίσημους προσκεκλημένους.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδριανός, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι....
...... "το 2012 θα είναι μια χρονιά δημιουργίας για τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης, Μια χρονιά πολιτιστικών δράσεων, Έτσι όπως μας έχουν συνηθίσει τα μέλη του, η ορχήστρα του, και οι χορωδοί του " . Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ.Δημήτρης Καμιζής, ευχήθηκε "χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στον Μουσικό μας Σύλλογο." και πρόσθεσε: "Πρέπει να δείξουμε αντοχή και δύναμη στις δυσκολίες που μας άφησε το 2011. Αντοχή και δύναμη όμως πρέπει να δείξουμε στις-ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες-που μας επιφυλάσσει το νέο έτος.Η μουσική δίνει τον ρυθμό στις καρδιές και στις ψυχές. Η μουσική και το τραγούδι, είναι συνυφασμένα με τη ζωή του ανθρώπου. Τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες στιγμές." Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννης Κρητσωτάκης συνεχάρη τα μέλη του ΜΣΕ που "μας προσέφεραν και μας προσφέρουν-μέσα από τις χορωδίες τους- ευχάριστες στιγμές και μας χαρίζουν μοναδικά μουσικά ακούσματα. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν το ωραίο τους έργο στην τέχνη της μουσικής". Ο δήμαρχος του τέως δήμου Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, εξήρε το πλούσιο πολιτιστικό έργο του Μουσικού Συλλόγου λέγοντας: "Πολλά συγχαρητήρια.Είστε συνεχώς καλύτεροι. Να ξέρετε ότι είμαστε υποχρεωμένοι σε εσάς-τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου- θα είμαστε κοντά σας, θα σας παρακολουθούμε και θα απολαμβάνουμε την τέχνη σας." Ακόμη ο κ. Λεμπέσης έκανε την έκπληξη της βραδιάς αφού προσέφερε το κομμάτι της Βασιλόπιτας στον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή με την ευχή να "έχει καλή πορεία ο δήμος Ερμιονίδας". Τέλος ο μαέστρος του ΜΣΕ κ. Τάκης Μανιάτης, (με έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπο του λόγο της παρουσίας αρκετού κόσμου στην εκδήλωση), ευχήθηκε "ως κοινωνία να έχουμε την σχέση που έχουν οι ήχοι της καλής μουσικής.Δηλαδή να έχουμε αρμονικές σχέσεις και να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στις δύσκολες συγκυρίες αυτού του οικονομικού πολέμου που έχει κηρυχθεί ώστε να μπορέσουμε αλληλέγγυα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον με ειλικρινά αισθήματα".
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η βραδιά έκλεισε με πολλή μουσική, Με την Βίκυ Παπάζογλου να έχει εξαιρετική παρουσία ερμηνεύοντας τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
 Μάλιστα ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν και O "KEΜΑΛ" των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι (ίσως το πιο λαμπερό διαμάντι της Ελληνικής-και όχι μόνο-μουσικής) ενδεικτικά παραθέτουμε ένα απόσπασμα των στίχων του που φαντάζουν σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ: "Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί...με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί...."