eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα πεθαίνει. Έκανε τον κύκλο της"

 ''-ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ''


''όσο θα χάνεται αυτή η μαγεία θα κινδυνεύουμε όλο και πιο πολύ, καλό σου ταξίδι Θεόδωρε Αγγελόπουλε και ευχαριστούμε... το μονο παρηγορο ειναι πως τα εργα σου σε εχουν κανει αθάνατο.''


Γράφει ο Γιώργος Δ. Καλλιάνος

<<Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει.
Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα.
Και πεθαίνουμε....
Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήρορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο...">>

καντε κλικ 
                                                                                
Αυτά τα προφητικά λόγια φώναζε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος υποδυόμενος τον ταξιτζή στην ταινία του πρόωρα χαμένου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995΄΄ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ΄΄ στον Α (Harvey Keitel) …Τρίτη 3 του Μάη ήταν που το ρολόι της ζωής του Θανάση Βέγγου σταμάτησε και  χθες 24 του Ιανουαρίου η ιστορία επαναλαμβάνεται και ακόμα ένας Μεγάλος έλληνας φεύγει…. ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος…έτσι απλά…έτσι απλά η Ελλάδα φτωχαίνει και μην πάει το μυαλό στην οικονομία…αυτή κάνει τους κύκλους της χρόνια τώρα…φτωχαίνουμε από Ανθρώπινο δυναμικό ανθρώπους με Α κεφάλαιο και όχι ανδρείκελα σκιές που περιφέρονται μη έχοντας σταγόνα Ευγνωμοσύνης που γεννηθήκαν Έλληνες…γιατί το να είσαι Έλληνας δεν είναι εθνικός προσδιορισμός. .είναι ανθρωπινός ορισμός ... Εδώ είναι  Ελλάδα και είναι αλλιώς…Εδώ Μες’ της Ευρώπης τον Χειμώνα…εδώ κάτω από την σκιά του Παρθενώνα …εδώ είναι που όλα άρχισαν και εδώ είναι που τελειώνουν…Δημοκρατία ,ανθρώπινες αξίες …εδώ είναι που έλεγες τον φίλο αδελφό και εδώ που τώρα δίχως λόγο ξεπουλιέσαι λέει σε ένα τραγούδι του ο Χατζής .Όλοι βλέπαμε αυτό το τέλος αλλά κάνεις δεν το σταμάταγε, κάνεις δεν έλεγε ότι αγαπάει την Ελλάδα ότι μονάχος έχει χρέος να την σώσει…και αν δεν σωθεί αυτός μόνο θα φταίει!!! Η Ελλάδα δεν πεθαίνει….έχει ΗΔΗ πεθάνει και είναι ώρα να ξαναρχίσουμε απ την αρχή ,κρατώντας απ τα παλιά μονό τα καλά αυτά για τα οποία μιλάει όλος ο πλανήτης για εμάς …Για αυτά Που γραφτήκαν από τα βάθη τον αιώνων μέχρι σήμερα σε αυτήν τη ευλογημένη γη όπου έχει φιλότιμο μέχρι και ο καιρός! 

Ήταν η ώρα ,σ αυτή την αθλία Ελλάδα ,μετά από 3000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού να κλείσει ο κύκλος, μονό που κλείνοντας έκλεισε μέσα του για πάντα όλους τους μεγάλους της….. αυτούς που πριν φύγουν μας άφησαν ένα μήνυμα  …. πως Ότι και να γίνει εμείς οι Έλληνες θα ζήσουμε…. Αρκεί να το θέλουμε όμως…να το Θέλουμε πραγματικά !!!Ελαφρυ να ναι το χωμα θεοδωρε Αγγελοπουλε για εσενα και ολους τους Μεγαλους Ελληνες !!!

Το μέλος του Εικονοσκοπίου Γιωργος Δ. Καλλιάνος