eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ......''

''Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....''

''ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ''

Υλικά:
1 κιλό σουπιές
1/2 κιλό κριθαράκι
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Ελαιόλαδο
1 μπαστουνάκι κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σουπιές, 
τις πλένουμε και τις 
βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν 
χωρίς να βράσουν τελείως.
Τις στραγγίζουμε (κρατάμε το ζωμό τους) 
και, εάν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βράζουμε το κριθαράκι σε ελαφρώς 
αλατισμένο νερό 
και το σουρώνουμε πριν βράσει εντελώς.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ'ένα κατσαρολάκι 
και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Διαλύουμε τον πελτέ
ντομάτας μέσα στο ζωμό και ρίχνουμε
τη σάλτσα αυτή στο 
κατσαρολάκι με το κρεμμύδι. 
Προσθέτουμε την κανέλα, 
το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα
κομμάτια της σουπιάς και τα αφήνουμε
να βράσουν
όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου.
Τέλος, ανακατεύουμε το 
κριθαράκι με τη σάλτσα και 
το τοποθετούμε σε ταψί ή σε πυρέξ.
Ψήνουμε το φαγητό σε 
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να αποροφήσει τα υγρά του.