eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

''Γιώργος Δώνης: To "Τρένο" του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο Eikonoskopio news''

Συνέντευξη στο Εικονοσκόπιο και στον Μίλτο Ιωαννίδη

Γιώργος Δώνης: 

«Εμπιστεύομαι το ταλέντο που έχει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής»

«Η μέχρι τώρα πορεία μας στο πρωτάθλημα, μας έχει βοηθήσει να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία και να μπαίνουμε στο γήπεδο με την σιγουριά ότι έχουμε μια καλή ομάδα ικανή να διεκδικεί τη  νίκη»

 

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων, ο Γιώργος Δώνης, μιλάει στο eikonoskopio news. Το «τρένο» του Ελληνικού ποδοσφαίρου (προσωνύμιο που κέρδισε χάρη σε εκείνη την εκπληκτική «κούρσα» που έκανε-διασχίζοντας το μισό γήπεδο!- στο ματς για τα ημιτελικά του champions league της περιόδου 1995-1996, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Κριστόφ Βαζέχα, σφραγίζοντας την μεγάλη νίκη του ΠΑΟ με 0-1 μέσα στο Άμστερνταμ-επί του πανίσχυρου- τότε Ajax ), και αναφέρεται στην εκπληκτική πορεία του Ατρόμητου στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE. Ο Ατρόμητος είναι αήττητος και ισόβαθμος στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!

 

 

Συνέντευξη στον: Μίλτο Ιωαννίδη


Κύριε Δώνη, ο Ατρόμητος είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, καθώς μετά από 7 αγωνιστικές είναι αήττητος και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Περιμένατε να έχετε αυτή την πορεία;
Γιώργος Δώνης:
Νομίζω ότι οι παίχτες μας, μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Η ομάδα μας δείχνει θετικά στοιχεία, τα οποία είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς που κάνουμε στις προπονήσεις. Βέβαια σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο παίζει και η ψυχολογία. Και η μέχρι τώρα πορεία μας στο πρωτάθλημα, μας έχει βοηθήσει να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία και να μπαίνουμε στο γήπεδο με την σιγουριά ότι έχουμε μια καλή ομάδα ικανή να διεκδικεί τη  νίκη. Το σημαντικό είναι ότι εκμεταλλευόμαστε και την έδρα μας. Γι αυτό και είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε μια καλή ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας την φετινή αγωνιστική περίοδο;


Γιώργος Δώνης:
Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για στόχους. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για να παροτρύνουμε τους φιλάθλους μας να είναι κοντά στον Ατρόμητο. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους-όπως πέρυσι- που φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Επιθυμούμε να διεκδικούμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα. Μέσα από τα αποτελέσματα θα καθοριστούν και οι στόχοι μας. Ο άμεσος στόχος μας, είναι να κερδίσουμε στην έδρα μας τον Πανιώνιο. Οφείλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις να επιβραβεύεται από τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα. 

Κύριε Δώνη, εμπιστεύεστε νέους και ελπιδοφόρους Έλληνες Ποδοσφαιριστές στην 11αδα του Ατρόμητου. Όπως ο Μήτρογλου, ο Τάτος, η ο Καραγκούνης. Και μέχρι στιγμής η επιλογή σας αυτή έχει δικαιωθεί..

Γιώργος Δώνης:
Εμπιστεύομαι το ταλέντο που έχει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν ικανότητες και προοπτικές να κάνουν μια καλή καριέρα. Βέβαια μόνο το ταλέντο δεν φτάνει. Πρέπει να τους στηρίζουμε, και να τους βοηθάμε να εξελίσσονται μέσα από την ομάδα. Είναι καλοί επαγγελματίες, και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Αν δουλέψουν, τότε το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο.

''Το βίντεο απο την κούρσα που σημάδεψε τον Γιώργο Δώνη''

Η Καριέρα του Γιώργου Δώνη:
Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Παύλο Μελά, από όπου τον απέκτησε σε νεαρή ηλικία ο Παναθηναϊκός. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Παναργειακό, Αθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, πριν επιστρέψει και καθιερωθεί στην Παιανία και στην Εθνική ομάδα. Κορυφαία του στιγμή ήταν η συμμετοχή του με τους πράσινους στον ημιτελικό του Champions League την άνοιξη του 1996, κόντρα στον Αγιαξ. Στη συνέχεια έγινε ο πρώτος έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, φορώντας για δύο χρόνια τη φανέλα της πρωταθλήτριας τότε Μπλάκμπερν. Η επιστροφή του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ ήταν σύντομη και έτσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Χάντερσφιλντ αποτέλεσαν τους τελευταίους σταθμούς της ποδοσφαιρικής καριέρας του. Τα πρώτα του βήματα ως προπονητής ήταν εντυπωσιακά, καθώς σε τρεις χρονιές πέτυχε ισάριθμες ανόδους, με τον Ηλυσιακό από την Δ` στην Γ` και από την Γ` στην Β` Εθνική και με την ΑΕΛ από την Β` στην Α`.Η μεγαλύτερη προπονητική του στιγμή είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου με τη Λάρισα το 2007, ενώ το επόμενο καλοκαίρι άλλαξε στέγη μετά από τέσσερα χρόνια αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, από την αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2008 και από το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε τον Ατρόμητο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=94&scid=109&cid=3371#ixzz1bsIrF1Ap