eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

''Στήλη με..στυλ στο Eikonoskopio''

''Στήλη με..στυλ στο Eikonoskopio''

Γεια σου Ερμιονίδα!
Δυστυχώς ο Σεπτέμβρης δεν ήταν καλός μήνας. Ήταν  γεμάτος με κακές ειδήσεις. 
Στο σοκ  της είδησης ότι ένα νέο παιδί 28 Ετών αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα  όταν και ασκούσε το αγαπημένο του χόμπι (το ψαροτούφεκο),στην περιοχή «κουνούπι» στον Άγιο Αιμιλιανό,  ήρθε να προστεθεί και το σοκ της είδησης του θανάτου ενός  67χρονου Βρετανού μέσα στο ιστιοπλοϊκό του στην Ερμιόνη. Ας ευχηθούμε στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών δύναμη και κουράγιο. 

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Όσο κι αν είναι δύσκολο για την στήλη να αλλάξει θέμα και κλίμα (που λένε και στα τηλεοπτικά παραθύρια ), τα γεγονότα στα του δήμου Ερμιονίδας, μας αναγκάζουν να το κάνουμε.
Μα είναι δυνατόν αναγνώστη μου να συνεχίζεται αυτό το πανηγύρι με τα σχολεία; «κόβει» ο ένας «ράβει» ο άλλος....
.....

Και η λέξη μπάχαλο είναι πολύ λίγη για να περιγραφεί η όλη κατάσταση. «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε και ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος! Και όλα αυτά εις βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών! Κάποιος έδωσε το «ρεπορτάζ» σε έναν εκ των υμνητών του,  ο έτερος υμνητής θύμωσε και έκανε διαδικτυακά παράπονα. Εδώ αναγνώστη μου, υπάρχει ένα ερώτημα.

Αυτός που έδωσε το «ρεπορτάζ», το έκανε επειδή έχει αγωνία και λαχτάρα για το Λύκειο της Ερμιόνης, η για να πλήξει πολιτικά εσωκομματικούς και μη αντιπάλους του; Εάν στην υπόθεση των μετεγγραφών από το Λύκειο Ερμιόνης στο Λύκειο Κρανιδίου, οι μαθητές δεν ήταν παιδιά δημοτικών συμβούλων, αλλά παιδιά απλών και καθημερινών ανθρώπων οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα κοινά, θα δημοσιευόταν ποτέ ένα τέτοιο «ρεπορτάζ»; Θα συζητιόταν ποτέ το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Θα εκστομίζονταν αυτές οι εκκωφαντικές κραυγές αγωνίας για τα σχολεία μας; Η μήπως η σιωπή, και η αδιαφορία θα ήταν που θα κυριαρχούσαν;

Αφήστε τις μικροκομματικές σας κόντρες μακριά από την εκπαίδευση των παιδιών μας! Βρείτε άλλο πολιτικό πεδίο για να εκτονώσετε τα πολιτικά σας πάθη και απωθημένα  ώστε να απασχολούν εσάς και μόνον εσάς. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εμπάθειες σας ούτε οι κόντρες σας. Κρατήστε τα προσωπικά σας έξω από τον δήμο Ερμιονίδας. Και δουλέψτε. Εφαρμόστε επιτέλους το προεκλογικό σας πρόγραμμα. 

Ξυπνήστε συμπολίτευση από τον λήθαργο της απραξίας! Επιτέλους!(ας ζωηρέψει λίγο η αντιπολίτευση)

Και εσείς οι εκπαιδευτικοί καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε δημόσια τις όποιες αντιπαραθέσεις σας. Άλλος είναι ο ρόλος σας και άλλο σας επιτάσσει να πράξετε το λειτούργημα που ασκείτε. Μην γίνεστε «μπαλάκι» στις πολιτικές «κοντρίτσες» των αιρετών μας.
Η πολιτική κύριοι και κυρίες είναι δύσκολη υπόθεση. Αλήθεια έχετε αντιληφθεί για ποιόν λόγο οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις του δήμου μας, δεν τις τίμησε με την παρουσία του ο κόσμος; Είναι και αυτό δάκτυλος της αντιπολίτευσης; Α! by the way (sic), εξαιρετική η εκδήλωση με θέμα την γιορτή του τρύγου στο Ηλιόκαστρο. Εξαιρετική (στην φαντασία) των επίδοξων διοργανωτών του..

Καλή Εβδομάδα!