eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου...

''ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ''


Υλικά:
500γρ πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
250γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
3 αβγά
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο
1/2 κουταλιά του γλυκού μαραθόσπορος
Λίγο τριμμένο γαρίφαλο
1 φλυτζάνι αλεύρι
3 φλυτζάνια φρυγανιά (τριμμένη)
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον κιμά με την μαργαρίνη. 
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά ( κουρκουμά, κύμινο, κάρδαμο, μαραθόσπορο, γαρίφαλο) και τα ρίχνουμε στον σοταρισμένο κιμά.
Αλατίζουμε και κατεβάζουμε τον κιμά από την  φωτιά για να κρυώσει. 
Ανακατεύουμε τις βρασμένες και πολτοποιημένες
πατάτες με το 1 αβγό, τον κιμά, τον 
φρέσκο κόλιαντρο και αλάτι.
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από το μίγμα και
πλάθουμε μια
μικρή κροκέτα στο μέγεθος καρυδιού. Αν το μίγμα
κολλάει αλείφουμε με λίγο
λάδι τα χέρια μας. Όταν πλάσουμε όλες τις κροκέτες τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια χτυπάμε
τα 2 αβγά που έχουν περισσέψει.
Τέλος, περνάμε τις 
κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από τα χτυπημένα αβγά και μετά από την φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε.