eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

''Υπάρχει και πάρα υπάρχει πρόβλημα''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Υπάρχει και πάρα υπάρχει πρόβλημα στην Ερμιονίδα με τα μέλη, τα στελέχη, και τα ιστορικά στελέχη των κομμάτων που κατέχουν θέση Συμβούλου, Αντιδημάρχου, Δημάρχου στον Καλλικράτειο Δήμο Ερμιονίδας και στις Δημοτικές και Κοινοτικές συνιστώσες του.
Όποιος ήταν κομματικά ανένταχτος, δηλαδή δεν ανήκε σε κομματική οργάνωση βάσης, άρα δεν είχε θέση και λόγο στην εσωτερική ζωή κόμματος, κατέβηκε στις εκλογές έχοντας δέσμευση μόνον ως μέλος στον συνδυασμό που κατέβηκε.
Όποιος είναι γραμμένος σε κομματική οργάνωση βάσης, η οποία είναι η βάση κάθε κομματικού οργανισμού έχει κομματικές δεσμεύσεις, γιατί δεν υπάρχει κόμμα που να μην έχει πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση, ή για τα τοπικά δρώμενα... 
......
Γι’ αυτό και οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στην Ερμιονίδα ‘έχουν χρώμα’ όπως απλά λέμε όλοι μας, δηλαδή είναι φανερό ότι πρόσκεινται σαφώς σε κόμμα. Μάλιστα αν ένας υποψήφιος είναι γνωστό ότι είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης βάσης της ΝΔ και βρίσκεται στον συνδυασμό που έχει ‘χρώμα ΠΑΣΟΚ’ , αυτό ξενίζει, όπως και το αντίστροφο, και όλοι λέμε τι θέλει αυτός εκεί; Δηλαδή ψάχνουμε ορισμένες εξηγήσεις, αφού το ίδιο το πρόσωπο δεν μας τις δίνει. Πώς να θεωρήσουμε λογικό ότι στην τοπική του οργάνωση ψηφίζει ανακοινώσεις αντίθετες με αυτές που ψηφίζει στον συνδυασμό του; Κακά τα ψέματα, κουτός δεν είναι ο κόσμος και ιδιαίτερα της Ερμιονίδας.

Στις καλλικράτειες εκλογές ξαφνικά έφυγε το ‘χρώμα’ των συνδυασμών, πλην ενός, αλλά τουλάχιστον στον έναν που πήρε την πλειοψηφία δεν έφυγε τελείως. Ο δημιουργός του συνδυασμού και νυν Δήμαρχος ήταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όχι απλά μέλος της ΚΟΒ ΠΑΣΟΚ Κρανιδίου, ενώ αρκετά πρόσωπα στον συνδυασμό ήσαν μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όχι απλοί οπαδοί, φίλοι ή συμπαθούντες. Και όλοι δεν έκρυβαν την ενεργό συμμετοχή τους και τις επαφές τους με την όλη οργάνωση και δομή του ΠΑΣΟΚ.
Πάρα πολλοί που ψηφίσαμε αυτόν τον συνδυασμό ασφαλώς λάβαμε αυτό υπ’ όψιν, δηλαδή το χρώμα που δεν είχε φύγει τελείως, πιστεύαμε ότι επειδή οι εκλογές έγιναν τέλη 2010, δηλαδή εντός της πρωτόγνωρης κρίσης, με αυτογνωσία, αυτοκριτική, ρεαλισμό θα συντελούσε ο συνδυασμός, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση δίνοντας έμφαση στο ΣΟ του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στον σοσιαλισμό έτσι όπως αυτός αναπτύχθηκε στη Δυτική Ευρώπη. Και σοσιαλισμός σημαίνει πρώτα απ’ όλα έντιμη και ειλικρινής ενημέρωση, να πληρώνουμε όλοι τους φόρους που μας αναλογούν, να έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες, να κόψουμε τα ποδάρια της παρανομίας, παραοικονομίας, ασυδοσίας, να νοιώθουμε ασφαλείς στα σπίτια μας και στους δημόσιους χώρους, να προωθήσουμε τη παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, να οργανώσουμε τους αγρότες για να απολαμβάνουν αυτοί τους κόπους τους και όχι άλλοι, να φτιάξουμε μια πραγματική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, αφοσιωμένη στο έργο της, με τον σωστό αριθμό υπαλλήλων που να σέβεται το μεγάλο προνόμιο της μονιμότητας που απολαμβάνει εν σχέσει με τον υπόλοιπο λαό. Τα μεγάλα κεφάλαια άστε τα για μετά, όπως και τα παχιά λόγια. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η προσωπική πίστη σας και η αφοσίωσή σας σε οποιονδήποτε σοσιαλισμό. Το ερώτημα είναι ότι ο ‘σοσιαλισμός’ που εφαρμόστηκε από το 1981 και μετά μας έφερε εδώ που μας έφερε και αυτό είναι ευθύνη του πολιτικού κόσμου αλλά και όλων μας. Όπως και ευθύνη όλων μας είναι η ανασυγκρότηση μέσω αυτού του υπαρκτού πολιτικού κόσμου, γιατί παρθενογέννηση στην πολιτική είναι σπάνιο.
Είναι βέβαια και πάρα πολλοί που ψήφισαν τον συνδυασμό προσβλέποντας ότι όπου νάνε θα στρώσουν τα πράγματα, και επειδή ο συνδυασμός πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα θα μπορέσουμε, όπως παλιά, να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας και τις υποθέσεις μας.

Ξαφνικά βλέπουμε τον δήμαρχο, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να παίρνει ευρύτερες πρωτοβουλίες, κατά της πολιτικής του κόμματός του που κυβερνά. Να μην εκπλαγούμε; Τον ακολουθεί σύσσωμος ο συνδυασμός. Να μην εκπλαγούμε; Τον ακολουθεί και η μείζων αντιπολίτευση. Να μην εκπλαγούμε διπλά; Πόσο μάλλον που κανείς δεν μπορεί να διακρίνει το ‘χρώμα’ της. Και απ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πού έχει διαχυθεί η ΝΔ η οποία πολιτικά έχει ανένδοτη στάση για την κρίση, τοπικά όμως δεν εντοπίζεται πουθενά, αν και είναι η κυρίαρχη ουσιαστικά δύναμη στην Ερμιονίδα. Να μην εκπλαγούμε τριπλά;
Και από την άλλη βλέπουμε ΟΛΑ τα τοπικά θέματα και προβλήματα βαλτωμένα και στάσιμα, ιδιαίτερα αυτά που προαναφέραμε.
Και είναι φυσικό να αναρωτηθούμε: Ο νυν δήμαρχος εξακολουθεί να είναι μέλος στην τοπική ΚΟΒ ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του κόμματος; Γιατί όταν τον ψηφίσαμε αυτό ξέραμε. Το ίδιο και για τα άλλα στελέχη. Ή απλά το παίζουν σήμερα στα δύσκολα ‘προοδευτική θολούρα’ και αν φτιάξουν τα πράγματα ξαναεμφανιζόμαστε ως ΠΑΣΟΚικοί σωτήρες;
Δεν ζητάμε πολλά, αλλά κουτόχορτο δεν τρώμε. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν είσαστε διατεθειμένοι να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων με αυτογνωσία, αυτοκριτική, ρεαλισμό, μέσα στον πολιτικό σας χώρο και να πάρετε τον κουβά να βγάζετε νερό από το σκάφος.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος