ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σε μερίδες)
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1 κρεμμύδι (κομμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
5-6 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μα'ι'ντανό (ψιλοκομμένο)
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, αφαιρώντας τα κοτσάνια και......
...... τις κλωστές αν έχουν.
Τα ξεπλένουμε και εάν είναι πολύ μακριά τα κόβουμε στη μέση. Τα αφήνουμε
να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Πλένουμε τις ντομάτες και αφού τις ξεφλουδίσουμε και βγάλουμε τα σποράκια
τους, τις ψιλοκόβουμε ή τις τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Σε μια κατσαρόλα, αφού έχουμε πλύνει το κρέας, το τσιγαρίζουμε με
ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και μετά
ρίχνουμε τις ντομάτες και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις και να μαλακώσει αρκετά
το κρέας, για 45 λεπτά περίπου. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια,
το μα'ι'ντανό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο ακόμη ζεστό
νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει καλά
το κρέας και τα φασολάκια.