eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

'' Ερώτηση Γιάννη Ανδριανόυ για τουριστική προβολή ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο με θέμα τη ρύθμιση της αρμοδιότητας υλοποίησης της τουριστικής προβολής των περιοχών της χώρας κατά τη μεταβατική περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2011 λόγω της κατάργησης των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:



«Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έχουν με τα σημερινά δεδομένα την αρμοδιότητα της υλοποίησης της τουριστικής προβολής των περιοχών της χώρας σε συνεργασία με τους κατά τόπους κλαδικούς επαγγελματικούς συλλόγους.


Με δεδομένα αφ’ ενός πως όλες οι εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό πραγματοποιούνται από μέσα Νοεμβρίου μέχρι τέλος Μαρτίου και αφ’ ετέρου ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταργούνται στο τέλος του έτους, είναι επιτακτικό να οριστεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση ο φορέας για την υλοποίηση της τουριστικής προβολής της Αργολίδας και των υπολοίπων περιοχών της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεταβατική περίοδο από 1/1/2011 και μέχρι 31/3/2011, μέχρι δηλαδή να οργανωθούν προς τούτο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με τη νέα δομή που προβλέπει ο «Καλλικράτης» καθώς και να αποδοθούν στον οριζόμενο υπεύθυνο φορέα τα μέσα για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του κρίσιμου για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας έργου.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


(1) Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τον ορισμό φορέα υλοποίησης της προβολής των τουριστικών περιοχών της χώρας στις διεθνείς εκθέσεις κατά την μεταβατική περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011 που μέχρι σήμερα ήταν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.