ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ μακαρόνια μέτρια ή πένες
250 γρ ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
150 γρ γραβιέρα κομμένη σε κύβους
100 γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
2 κουταλιές μα'ι'ντανό
4 αυγά
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Πιπέρι
Εκτέλεση:
σε ένα βαθύ μπώλ και προσθέτουμε το ζαμπόν, τα τυριά και τον μα'ι'ντανό.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των ζυμαρικών.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας,
τα αλείφουμε με λάδι ή λιωμένο βούτυρο, βάζουμε στο κέντρο κατά μήκος από το μείγμα
των ζυμαρικών, τυλίγουμε τις πλα'ι'νές άκρες προς τα μέσα για να
μη φύγει η γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Βουτυρώνουμε το ρολό.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος, τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30' περίπου στους 170
βαθμούς.