eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

''ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ-ΔΟΥΡΟΥΚΟΥ''



Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες παρακάτω πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Λευκώματος της Ζωγράφου κας Ανθούλας Δουρούκου-Λαζαρίδου απο τον Δήμο Ερμιόνης  στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου.

''ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ!!!''





Τα έργα και οι ζωγραφιές της Κας Ανθούλας στόλισαν τις σελίδες του λευκώματος. Μια πρωτοβουλία από την Δημοτική αρχή που πιστεύουμε οτι έπιασε τόπο.
Η πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κ. Θεοδότη Σκλαβούνου-Λαμπάτου στο λόγο της....

...... έκανε ένα χαιρετισμό και ανέφερε οτι η δημιουργία του λευκώματος ξεκίνησε απο μια πρόταση μελών του ΙΛΜΕ και την εκανε πράξη ο Δήμος.Για το Λεύκωμα μίλησε με όμορφα λόγια και ο κ. Π. Λακούτσης.   

Η Κα Ανθούλα συγκινημένη και ευτυχισμένη δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον κόσμο που την τίμησε.

 Η καλλιτεχνική της προσωπικότητα αλλα και η εν γένει προσφορά της στον τόπο απαιτούσε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση στο πρόσωπο της. Αυτήν την εκδήλωση πραγματοποίησε με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια η Δημοτική αρχή και πιστεύουμε οτι θα μείνει παρακαταθήκη στην Ερμιόνη και στην ιστορία της!


 


Παρουσιάστρια του λευκώματος της Κας Δουρούκου ήταν η φιλόλογος Σαρωνίς Βατικιώτη-Γκάτσου.
Με την λαμπερή της παρουσία, τις γνώσεις της και το δυναμισμό στο λόγο της παρουσίασε το λεύκωμα κα προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. 

Η Σαρωνίς Βατικιώτη-Γκάτσου έβαλε την δικιά της σφραγίδα και η παρουσιασή της ήταν σε απόλυτη αρμονία με τη μεγαλοπρέπεια της εκδήλωσης. 


Έδωσε μια άλλη νότα η οποία αναγνωρίστηκε από τους παρευρισκόμενους και ξέφυγε από τα πλαίσια των παρωχημένων, των ίδιων και των ίδιων.



Μέσα σ'αυτά που προλόγησε και είπε για το λεύκωμα εντύπωση έκανε η ιδιαίτερη αναφορά της Κας Γκάτσου στους πίνακες ζωγραφικής που υπήρχαν και στόλιζαν το πνευματικό κέντρο και τους είχαν φιλοτεχνήσει οι παρακάτω Ερμιονίτες:
Παντελής Μήτσου,Ντίνα Γκάτσου,Κατερίνα Ρήγα και Μιμή Λακούτση 


Μια συγκινητική στιγμή για την Κα Σαρωνίδα Βατικιώτη-Γκάτσου ήταν όταν ο Δημαρχος Ερμιόνης Κος Αν. Λεμπέσης της παρέδωσε από το φωτ. αρχείο του Δήμου (προσφορά Στέφου) τις φωτογραφίες του πλοίου Πίνδος και του Καπτάν Δημοσθένη (πατέρας της) λέγοντας ο Κος Λεμπέσης στον κόσμο ότι:
''Η Σαρωνίς γεννήθηκε εν πλώ μέσα στο Πίνδος και καπετάνιος του πλοίου ο πατέρας της.''
Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης για την Κα Γκάτσου απευθυνόμενος στον κόσμο τα εξής:
'' Σαρωνίς σε ευχαριστούμε διότι απλά και κατανοητά μας ζωντάνεψες τους πίνακες της Κας Ανθούλας.''

Στην αναφορά που έκανε ο Δήμαρχος Ερμιόνης για την μεγάλη ζωγράφο Κα Ανθούλα Λαζαρίδου-Δουρούκου είπε μεταξύ άλλων:
'' Κα Ανθούλα μας σου εύχομαι υγεία ώστε να συνεχίσεις το μεγάλο σου έργο!

Τέλος εμείς ως Εικονοσκόπιο ευχόμαστε οι ζωγραφιές και το λεύκωμα να μπεί στα σπίτια των Ερμιονιτών αλλά κυρίως να μείνει στις καρδιές όλων.''


Επιμέλεια: Eikonoskopionews