eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Φώτης Δαμούλος: ''Η έκθεση «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2013» που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας, έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι''



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

   Η Περιφερειακή Έκθεση Τοπικής, Παραγωγικής και Τουριστικής Φυσιογνωμίας, Εξοπλισμού Επιχειρήσεων και Κατοικίας “AΡΓΟΛΙΔΑ 2013”, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας, έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, από 15 έως 19 Μαΐου 2013, σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 4.500 τ.μ. και στέφθηκε αδιαμφισβήτητα με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού με το πέρασμα των χρόνων. 
   Η φετινή διοργάνωση αρίθμησε 120 και πλέον εκθέτες, ενώ περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν τα περίπτερα. Το κόστος....
...ενοικίασης των περιπτέρων για τους εκθέτες- αρκετά μειωμένο σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις- είχε σκοπό να μην εμποδίσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των επιχειρηματιών, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνουν.
    Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κο Αθανάσιο Σκορδά, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας κου Φώτη Δαμούλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ανδρέας Πουλάς, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κος Τάσος Χειβιδόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βουλευτές και Εκπρόσωποι των κομμάτων, οι Δήμαρχοι του Νομού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των  Στρατιωτικών – Αστυνομικών – Λιμενικών – Υπηρεσιών και Πυροσβεστικής, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων Αργολίδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Στελέχη των Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι Αναπτυξιακών φορέων και Δημοσίων Οργανισμών, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Χορηγοί της Έκθεσης, Εκπρόσωποι Επαγγελματικών– Συνεταιριστικών και Πολιτιστικών Οργανώσεων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
   Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την αργολική γαστρονομία και την συνεισφορά της στο καθημερινό τραπέζι, με ιδιαίτερη μνεία στις ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού. Επίσης, αφιερώθηκε ξεχωριστή ημερίδα για τα αγροτικά προϊόντα, με κύρια έμφαση στη βιολογική καλλιέργεια, τα συστήματα πιστοποίησης και τις σύγχρονες τάσεις που παρατηρούνται στην αγορά.
   Έλληνες Ακόλουθοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) και  των Πρεσβειών μας, εκπρόσωποι από το Ελληνοβουλγαρικό, Ελληνοτουρκικό και Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Business to Business (B2B) συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και ευρύτερα, με σκοπό να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συνεργασίες, ενώ αναδύθηκαν νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες αυτές.
   Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Φώτης Δαμούλος τόνισε την σημασία του θεσμού της Έκθεσης, καθώς και τον ρόλο του Επιμελητηρίου, ο οποίος είναι να στέκεται δίπλα στον επιχειρηματία, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
     Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες που έδωσαν το παρόν στην έκθεση, επεσήμαναν ότι αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός για την Αργολίδα και για αυτό επιβάλλεται η συνέχισή της.
    Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα την ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ καθώς τους εκθέτες και επισκέπτες  για την έμπρακτη υποστήριξή τους.



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας
Φώτιος Δαμούλος