eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ



Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και τον εισηγητή του ΚΤΕ Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη, επισκέφτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα των αυθαιρέτων που έχουν προκύψει ενόψει της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη συνταγματικότητα διατάξεων του Ν. 4014/2011 περί αυθαίρετων κατασκευών.


Για το ΠΑΣΟΚ προαπαιτούμενο για την εξέταση του ζητήματος είναι η δημοσιοποίηση της Απόφασης του ΣτΕ και η μελέτη όλων των απόψεων που θα διατυπωθούν τόσο από την πλειοψηφία, όσο και από την μειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στόχος της λύσης που θα επιλεγεί πρέπει να είναι η επαναφορά της ασφάλειας δικαίου στους πολίτες με τη διασφάλιση όσων έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση αλλά και η προσέλκυση πολιτών που έως τώρα δεν έχουν προχωρήσει στην τακτοποίηση, λαμβάνοντας ωστόσο πάντα υπόψη το περιβαλλοντικό ισοζύγιο που θα εξισορροπήσει την περιβαλλοντική υποβάθμιση που δημιουργείται λόγω αυθαίρετης δόμησης.

Στα πλαίσια της συζήτησης, διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη για την επίσπευση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την Ταυτότητα των Κτιρίων, που θα συμβάλλει στην αποδοτικότερη καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών και σε συνδυασμό με την  ενεργοποίηση και ενίσχυση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδάφισης Αυθαιρέτων που συστάθηκε με το Ν. 3818/2010 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4014/2011, θα προφυλάξει τη χώρα από μία νέα γενιά αυθαιρέτων.