eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

'' Από τα θρανία του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης στα...Βουλευτικά έδρανα! ''

Θέμα Εικονοσκόπιο
''Η Ερμιονίτισσα Μαίρη Βιρβίλη-μαθήτρια της Β Λυκείου- κληρώθηκε τακτικό μέλος στην Βουλή των Εφήβων.''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

"Η συμμετοχή μου στην Βουλή των Εφήβων, θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία για εμένα και θα μου προσφέρει πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ να συμμετέχω στις συνεδριάσεις ως τακτική Έφηβος Βουλευτής" θα μας πει η Μαίρη Βιρβίλη, μαθήτρια της Β τάξης του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης.
Από 28 Ιουνίου έως και 1ης Ιουλίου,το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα καθώς θα είναι μέλος της ΙΗ συνόδου της Βουλής των Εφήβων η οποία θα συνεδριάσει στις αίθουσες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Μπορεί να μην έχει την πολυτέλεια του χρόνου να........ χαρεί όπως πρέπει την επιτυχία της μιας και ο εξεταστικός "μαραθώνιος" στις σχολικές αίθουσες πλησιάζει, ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο σχολείο της, το οποίο και θα εκπροσωπήσει σαν τακτική έφηβος Βουλευτής τον επόμενο μήνα:"Το λύκειο Ερμιόνης, είναι ένα σχολείο που βοηθάει τα παιδιά να πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει σαν μαθητές. Οι Καθηγητές είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθούν παρά τα όποια προβλήματα που υπάρχουν" θα σχολιάσει η νεαρή μαθήτρια στο Εικονοσκόπιο. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Βουλή των Εφήβων, είναι ένα πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ (σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων), που απευθύνεται στους μαθητές Β΄ Λυκείου ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
Οι μαθητές συμμετέχουν εθελοντικά, γράφοντας μια έκθεση με θέμα που καθορίζεται από τη Βουλή.
Έπειτα, γίνεται κλήρωση μεταξύ των επιτυχόντων και βγαίνουν τόσοι μαθητές όσες είναι και οι βουλευτικές έδρες του κάθε νομού. 
Από την Αργολίδα, συμμετείχαν 9 σχολεία και 88 μαθητές.
Οι επιτυχόντες ήταν 67 από τους οποίους κληρώθηκαν τρεις μαθητές.
Συγκεκριμένα εκτός από την Μαίρη Βιρβίλη την Αργολίδα θα εκπροσωπήσουν σαν τακτικοί έφηβοι βουλευτές ο μαθητής Αντώνης Κωστόπουλος από το Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου και η μαθήτρια Μαρία-Παρασκευή Αργυροπούλου από το 2ο Γ.Ε.Λ. Άργους. 


Μίλτος Ιωαννίδης
Eikonoskopionews