eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

''Αύριο η δημοπρασία αποκομιδής των απορριμμάτων - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι''

''Θα γίνει η θα ματαιωθεί η δημοπρασία;;;''
Επιμέλεια-ρεπορταζ για το Εικονοσκόπιο:Μίλτος Ιωαννίδης
Την έντονη αντίθεση του με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο εξέφρασε με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής αυτοδιοίκησης Αργολίδας (ΣΕΤΑ) προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για την ματαίωση της δημοπρασίας που θα γίνει την Τετάρτη 28/3 και ώρα 12 στο δημαρχείο Κρανιδίου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΤΑ αναφέρεται η συνάντηση που είχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου με τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή, ζητώντας του  να ματαιωθεί η δημοπρασία επειδή-όπως υποστήριξαν-  "Αυτός ο διαγωνισμός είναι προπομπός για παρόμοιες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε........... πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας" κάνοντας ευθέως λόγο για τον κίνδυνο κατάργησης οργανικών θέσεων που θα επιφέρουν την ανεργία αλλά και την περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών. Ακόμη το Δ.Σ. του ΣΕΤΑ (στην ίδια ανακοίνωση), υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κ. Καμιζή  τον οποίο και κατηγόρησαν ότι ήταν επιθετικός απέναντι τους, επιρρίπτοντας ευθύνες (κυρίως) στους έκτακτους εργαζόμενους και κάλεσαν τους συναδέλφους τους, να κινητοποιηθούν αύριο στις 12 στο δημαρχείο Κρανιδίου ώστε  να "προστατέψουμε τις δουλείες μας και όσα μας έχουν απομείνει".

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής, με ανακοίνωση που εξέδωσε στην ιστοσελίδα του δήμου Ερμιονίδας, υπερασπίστηκε την (σχεδόν ομόφωνη μια και ένας σύμβουλος ψήφισε αρνητικά) απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο για την ανάθεση μέρους του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, χαρακτήρισε νόμιμη και επιβεβλημένη την απόφαση προκήρυξης της  δημοπρασίας μια και όπως-μεταξύ άλλων- αναφέρει "είναι προς το συμφέρον των δημοτών μας για την αντιμετώπιση των σοβαρών αναγκών που υπάρχουν στον Δήμο μας λόγω έλλειψης μέσων και ικανού αριθμού σε μόνιμο προσωπικό από τη μία και από την άλλη λόγω της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου και των αυξημένων αναγκών σε καθαριότητα κυρίως στις εκτός σχεδίου κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες" συμπληρώνοντας:
"Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού το οποίο προορίζεται να καλύπτει έκτακτες μόνο ανάγκες και όχι πάγιες. Άλλωστε ήδη έχουν προσληφθεί 10 εργαζόμενοι με δίμηνη σύμβαση και άμεσα πρόκειται να προσληφθούν άλλοι 14 με οκτάμηνη σύμβαση. "
 και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιήσουν την πρόθεση τους να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για αύριο δημοπρασία. (Δείτε εδώ την ανακοίνωση:http://kranidi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=614&lang=el  )

eikonoskopionews.blogspot.com