eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

''ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. ΠΙΤΣΑ ''

''ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. ΠΙΤΣΑ ''
ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ                   -                  ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Aγαπητές φίλες του εικονοσκοπίου σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί τα περισσότερα κορίτσια στην εφηβεία και όχι μόνο .
Αναφέρομαι στην εφηβική ακμή ,παρακάτω δίνω κάποιες συμβουλές στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε καθώς επίσης και τι προιόντα να χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ σε πρόσωπα με ακμή.Ξέρουμε ότι η ακμή δυστυχώς ταλαιπωρεί πολλούς εφήβους και όχι μόνο.Υπάρχει και η ακμή στους ενήλικες η οποία είναι ακόμη δυσκολότερο να θεραπευθεί.Υπάρχουν λοιπόν μερικοί βασικοί κανόνες οι οποίοι μπορούν να βοηθίσουν όσους ταλαιπωρούνται.
ΚΑΝΟΝΑΣ Ν01:Μην σπάτε ,μην τρίβετε, και μην ξύνετε το δέρμα σας γιατί θα το μολύνετε και θα αυξήσετε την πιθανότητα να δημιουργηθούν ουλές και σημάδια.Φροντίστε τα χέρια σας να είναι πάντα καθαρά.
ΚΑΝΟΝΑΣ Ν02:Κρατήστε ένα ημερολόγιο με τις τροφές που τρώτε.Παρατηρήστε αν κάτι από αυτά που καταναλώνετε σας ενοχλεί και αν η ακμή σας φουντώνει.Την επόμενη φορά θα γνωρίζετε τι να αποφύγετε .
ΚΑΝΟΝΑΣ Ν03:Όσο είναι δυνατόν μετριάστε το άγχος σας.Το υπερβολικό άγχος δεν κάνει καλό σε κανέναν.
ΚΑΝΟΝΑΣΝ04:Πλύνετε το προσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό δέρματος καθημερινά-2 φορές τη μέρα αν είναι δυνατόν και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
ΚΑΝΟΝΑΣ Ν05:Μην χρησιμοποιείτε Scrub κυρίως εκείνα που περιέχουν μεγάλους κόκκους θα χειροτερέψει την ακμή οπότε αποφύγετέ τα όσο είναι δυνατόν.
ΚΑΝΟΝΑΣ Ν06:Αν φοράτε makeup συνέχεια να καθαρίζετε πάντα το πρόσωπό σας.Μην κοιμάστε ποτέ με makeup στο πρόσωπο .Το καλύτερο και το πιο ιδανικό θα ήταν το makeup να το χρησιμοποιείτε μόνο σε ειδικές περιστάσεις και όχι σε καθημερινή βάση.Και τέλος αν έχετε χρησιμοποιήσει τα παραπάνω και δεν βλέπετε κάποιο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να επισκευθείτε το γυναικολόγο σας για μια γυναικολογική εξέταση.Τις περισσότερες φορές και κυρίως σε γυναίκες άνω των 20 χρόνων η ακμή μπορεί να είναι και σύμπτωμα πολυκυστικών ωοθηκών.Να έχετε υπόψιν ότι πολλές φορές οι πολυκιστικές ωοθήκες συνυπάρχουν με ακμή και αυξημένη τριχοφυία οπότε αν έχετε ένα από τα δυο η ακόμη και τα δυο κάντε μια εξέταση για να δείτε τι συμβαίνει και απο εκεί και πέρα να σας χορηγηθεί από το γιατρό σας η απαραίτητη αγωγή. 
Τώρα όσο αναφορά το μακιγιάζ για τα πρόσωπα με προβλήματα ακμής θα ανέφερα ότι δεν βοηθάει στη θεραπεία της ακμής σε περιπτώσεις όμως που είναι αναγκαίο να μακιγιαριστείτε ακολουθείστε τι θα είναι καλό να αποφύγετε και τι να προτιμάτε.
Ν01 ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ:Αποφύγετε λιπαρά προιόντα στις περιοχές που έχετε περισσότερο ακμή,όπως είναι το μέτωπο ,η μύτη,και το πηγούνι.Οποιαδήποτε προιόντα μακιγιάζ με τεχνητά συστατικά καλό θα είναι να τα αποφύγετε γιατί προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα,πόσο μάλλον όταν το πρόβλημα είναι έντονο θα το επειδηνώσει περισσότερο.
Ν02 ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ:Προτιμήστε φυσικά καλλυντικά τα οποία δεν φράζουν τους πόρους του δέρματος και δεν το ερεθίζουν .Καλό θα είναι να πλένετε τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ με κάποιο σαμπουάν η ντεμακιγιάζ γιατί τακτικά δημιουργούνται βακτήρια που επιδεινώνουν και εμφανίζουν ακμή. 

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα όσα ανέφερα για την ακμή σας ευχαριστώ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. ΠΙΤΣΑ....