eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ......''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....

''ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ''
Υλικά:
500 γρ ταλιατέλες
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
8 αγκινάρες (καθαρισμένες)
100 γρ χαλούμι ή ανθότυρο
100 γρ φέτα
50 γρ καπνιστό τυρί
150 γρ γραβιέρα
100 γρ έμενταλ
100 γρ ζαμπόν ή μπεϊκον
1 μέτρια ντομάτα
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 αβγό
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ταλιατέλες 
να βράσουν σε 
μπόλικο αλατισμένο νερό και
 τις στραγγίζουμε.
 Λιώνουμε τη μισή ποσότητα
 του βουτύρου στην κατσαρόλα 
που χρησιμοποιήσαμε
 για το βράσιμο και 
ζεματίζουμε εκεί μέσα τις ταλιατέλες. 
Λιώνουμε σε
 άλλη κατσαρόλα 2 κουτ. της σούπας 
βούτυρο
 και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τις αγκινάρες. 
Μόλις μαλακώσουν, 
αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Ρίχνουμε μέσα 
στη κατσαρόλα με τις αγκινάρες τις ταλιατέλες, 
τα τυριά τριμμένα, το ζαμπόν, την
 ντομάτα και
 τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 
Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα σε
 1/2 φλυτζάνι κρύο γάλα. 
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα
 μαζί με το βούτυρο που
 μας έχει περισσέψει σε μια κατσαρόλα
 και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
 Προσθέτουμε τοπ διαλυμένο κορν φλάουρ,
 ανακατεύοντας συνεχώς και
 μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε 
από τη φωτιά. Χτυπάμε το αβγό, 
το ρίχνουμε στη
 μπεσαμέλ μαζί με λίγο τριμμένο τυρί.
Τέλος, τοποθετούμε τις ταλιατέλες 
με τις αγκινάρες, το ζαμπόν
 και τα υπόλοιπα υλικά σε
 βουτυρωμένο ταψί. 
Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ και βάζουμε το
 φαγητό να ψηθεί
 για 1/2 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.