eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

''Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ 600,00 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ΄ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΦΥΡΗ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ:


“ Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες”


ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Σφυρή στην απάντησή του ο κος Καμιζής για την πολυτελή πολυθρόνα των 600,00 ευρώ που αγόρασε για να κάθεται κάποιος απ΄το Δήμο έμπλεξε κι εσάς.  Τι έχετε να πείτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.ΣΦΥΡΗ :   Αδυνατώ να συρθώ σε τέτοιο επίπεδο και ν΄ απαντήσω’ πόσο μάλλον όταν είναι Δήμαρχος.
Όσο ζεις μαθαίνεις λέει ο λαός και εγώ μαθαίνω ότι η εμπάθεια μπορεί να οδηγήσει εκτός από την πολιτική ανηθικότητα και στον πολιτικό κομπλεξισμό.
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αντί για ουσιαστικές απαντήσεις σε ερωτήματά μου (δημοτικά, οικονομικά, διοικητικά, διαφάνειας κλπ.) η μοναδική απάντηση που πήρα - σαν θεσμικό πρόσωπο, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος - ήταν ότι χρειάζομαι δάσκαλο Δημοτικού για να καταλάβω.
Μόνο σαν αστείο θα μπορούσα να το εκλάβω και δεν πρόκειται ν΄ ασχοληθώ γιατί δεν έχω συνηθίσει ν΄ απαξιώνω τους ανθρώπους.  Μπορώ να τον καταλάβω όμως διότι έχει συνηθίσει να κρύβεται όπως έκανε για 4 χρόνια κατά την θητεία μου.
Είναι απορίας άξιο ν΄απαντά άμεσα για την πολυθρόνα σε άλλους και να μην απαντά σε μένα σε βασικά ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους Δημότες.
Εγώ ούτε γραφείο αγόρασα, ούτε καρέκλα και δεν θα σπαταλούσα τα χρήματα του Δήμου για πολυθρόνα τόσο μεγάλης αξίας μάλιστα.
Ένας λογικός άνθρωπος θα απαντούσε με την λαϊκή παροιμία:
“ Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες”