eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

''Ο Α.Ο. Κρανιδίου πήρε το ντέρμπι''

 ''ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...''
Ρεπορτάζ για το eikonoskopio news: Μίλτος Ιωαννίδης
Ντέρμπι για γερά νεύρα διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο "Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη" για την 20η αγωνιστική της Α Ε.Σ.Κ.Α.Κ. Ανδρών μεταξύ Α.Ο. Ερμιόνης και Α.Ο. Κρανιδίου. Με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την ρεβάνς από την Ερμιόνη για την ήττα τους στον Α γύρο του πρωταθλήματος κερδίζοντας δίκαια  με 70-86.
Η Ένταση, τα νεύρα, και το πάθος για τη νίκη  που έδειξαν οι παίχτες των δυο ομάδων-παρασυρμένοι από την εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Ερμιόνης και του Κρανιδίου - ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ντέρμπι. 

Ωστόσο........... -και σε σύγκριση με το παιχνίδι του Α γύρου- ο αγώνας από πλευράς ποιότητας (ειδικά στο 2ο ημίχρονο) δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των φιλάθλων.Σε αυτό αποφασιστική ήταν η συμβολή της διαιτησίας (Τρίγκα και Καραλής). Οι διαιτητές κατάφεραν με τα σφυρίγματα τους να εξοργίσουν τους πάντες! Παίχτες, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους μια  και χωρίς υπερβολή οι περισσότερες αποφάσεις τους αμφισβητήθηκαν έντονα!
Τα φάουλ δίνονταν το ένα μετά το άλλο (συνολικά 5 παίχτες αποβλήθηκαν με 5 φάουλ!), οι τεχνικές ποινές δίνονταν για....πλάκα (χάθηκε στο μέτρημα ο αριθμός τους), ενώ η κα. Τρίγκα απαίτησε να γίνουν συστάσεις στους φίλους της Ερμιόνης προκειμένου να έχουν...κόσμια συμπεριφορά και φρασεολογία , με τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Δημαράκη να αναλαμβάνει πυροσβεστικό ρόλο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Αγώνας...

Αυτό που προκύπτει από τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού είναι η δίκαιη επικράτηση του Α.Ο. Κρανιδίου απέναντι στην μαχητική Ερμιόνη. Οι παίχτες του κ. Γκόλαντα, μπήκαν πιο δυνατά στο ματς με μπροστάρη τον Καλαιτζάκη που έκανε ότι ήθελε στο 1ο δεκάλεπτο συμπαρασύροντας τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα το Κρανίδι να πάρει κεφάλι στο σκορ με 16-23 και να μπει με καλύτερη ψυχολογία στο 2ο δεκάλεπτο. Ωστόσο με την ένθερμη υποστήριξη των φίλων της, η Ερμιόνη, με τους Γκολέμη και Κοσσιώρη να σκοράρουν κατά ρυπάς, κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά, και να μπαίνει με αξιώσεις και πάλι στο ματς. Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το ημίχρονο θα κλείσει με 37-42 υπέρ των φιλοξενούμενων, ο Καπόγιαννης από το κέντρο του γηπέδου(!!!!) στην εκπνοή του χρόνου πέτυχε το τρίποντο του αγώνα μέσα σε πραγματική αποθέωση απο τους συμπάιχτες του και τους φίλους του Κρανιδίου αυξάνοντας τη διαφορά στους 8 πόντους επί της Ερμιόνης (37-45) θέτοντας τα θεμέλια της νίκης.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα σερί 6-0 ο Α.Ο. Κρανιδίου εκτόξευσε την διαφορά στους 14 πόντους και μέχρι την λήξη του αγώνα παρά της αυξομοιώσεις του σκορ (η διαφορά έφτασε μέχρι τους 19 πόντους ενώ η Ερμιόνη 3 λεπτά πριν την λήξη του ματς μείωσε σε 64-75), πήρε μια δίκαιη νίκη που τον εδραίωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας. 
Οι παίχτες που ξεχώρισαν ήταν οι Κοσσιώρης, Γκολέμης και Μαναριώτης απο την Ερμιόνη, ενώ απο το Κρανίδι οι Καλαιτζάκης, Γιαννακόπουλος και Κοντογιάννης.

Α.Ο. Ερμιόνης (Γιάννης Σκορδής): (Δαγρές 2, Μαναριώτης 17, Γκολέμης 21 (1τρ), Κοσσιώρης 21, Μαγδαληνός 5(1), Παπαφράγκος 4)



Α.Ο. Κρανιδίου (Παναγιώτης Γκόλαντας) : (Καλαιτζάκης 16 (4τρ), Γιαννακόπουλος 21, Mίζης 4, Καπόγιαννης 7(1 τρ), Προσίλης Κ. 9, Μήτσας 2, Κοντογιάννης 16, Ευστρατίου 1, Πουλής 10)