eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

''ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΜΠΜΕ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με θέμα την ανάγκη άμεσης ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων για τη ρύθμιση δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων που πήραν δάνεια μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), βρίσκεται σήμερα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αδυνατώντας να τα εξυπηρετήσουν. Ενώ όταν συνήψαν τις δανειακές συμβάσεις μπορούσαν να αποπληρώνουν τις δόσεις τους, μετά τη σημαντική ύφεση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, με την αποστράγγιση της ρευστότητας, τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις και την κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε όλους τους κλάδους, αδυνατούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι συχνά, σε προσπάθειες ρύθμισης δανείων απευθείας με τις τράπεζες, οι τελευταίες προτείνουν τη σύναψη νέων δανείων με απαγορευτικά  επιτόκια και με υπερβολικές απαιτήσεις για υποθήκες ακινήτων.

Με δεδομένα αφενός την επιτακτική ανάγκη να διασωθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι βασικός πυλώνας της Εθνικής οικονομίας με χιλιάδες θέσεις εργασίας, και αφετέρου τον ορατό κίνδυνο να καταγγελθούν από τις τράπεζες οι συμβάσεις αυτές στις εφορείες, με καταστροφικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό οφειλετών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Αν προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις, και ποιες είναι αυτές, για την ρύθμιση των δανείων που έλαβαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ κάτω από άλλες οικονομικές συνθήκες και εκ των πραγμάτων αδυνατούν σήμερα να τα εξυπηρετήσουν».