eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

''ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ''

 ΝΕΟ ΕΘΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ :
<<ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ>>


Μ΄ ένα email και την ονομασια ANEKSARTITO SYNTONISTIKO ORGANO PLATEIAS PEFKOU μας ενημερώνουν με επιστολή τους τα παρακάτω: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


ANEKSARTITO SYNTONISTIKO ORGANO PLATEIAS PEFKOU
      Αγαπητοί φίλοι της Ερμιόνης η πόλη μας απο αρχαιοτάτων χρόνων φημίζεται για την ιστορία της, τον πολιτισμό της ,τις εκδηλώσεις της,την φιλοξενία της ,την ομορφιά της και τα ήθη και έθιμα της.  Σας ενημερώνουμε ότι τους τελευταίους έξι μήνες απάραδεκτης κατάστασης  στις γειτονιές μας και μετα την προχθεσινή  <<ημέρα μάχης>> και διαμαρτυρίας στην πλατεία πεύκου τα νέα πράγματα και οι νέες πολιτικές στο τόπο μας, μας ώθησαν σε νέα ήθη και έθιμα.

      Τον τελευταίο καιρό η αναλγησία των διοικούντων και οι ανάγκες της καθημερινότητας πέριξ των σπιτιών, μας δημιούργησαν συναισθήματα και υποχρεώσεις με σκοπό να μην έχουμε κέφι , να μήν παίρνουμε ανάσα , να μην τραγουδούμε ,να μην χορεύουμε, να έχουμε χάσει το χαμόγελο μας και να μην αναδεικνύουμε την πόλη μας και την ιστορία της, δηλαδή να πράττουμε αυτά που μάθαμε, ετσι όπως γαλουχηθήκαμε. Η αιτία είναι η ανέχεια και η δυσωδεία.

  Δυστυχώς τώρα λοιπόν, μέσα σ΄ένα σαθρό,άπειρο και επικίνδυνο πλέον μοντέλο διοίκησης με αμφίβολο και αβέβαιο μέλλον, το οποίο κατέρευσε μέσα σ΄ένα εξάμηνο, εμείς ώς Δημότες της μέχρι προχθές φιλήσυχης Ερμιόνης αντί να προβάλουμε την ιστορία μας αναγκαζόμαστε, αποφασίζουμε και κηρύσσουμε την 5η ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 και ώρα απογευματινή ως ημέρα μνήμης για την απελευθέρωση της πλατείας Πεύκου απο τα Σκουπίδια!

Αποφασίζουμε ως ανεξάρτητοι Δημότες από φέτος και κάθε χρόνο την αναβίωση του νέου εθιμου............... 

<<ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ>>. 
 
Η αναβίωση του εθίμου θα λαμβάνει χώρα στην πλατεία πεύκου της Ερμιόνης. Η κύρια ενδυμασία για την αναβίωση θα αποτελείται απο ολόσωμη ποδιά νοικοκυράς συνοδευόμενη απο μία σκούπα και ένα φαράσι!

Η πλήρης ενδυμασία,η μουσική και οι λεπτομέρειες του εθίμου θα διευκρινιστούν σε επόμενη Ανακοίνωση.


''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΥΚΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

Υ.Γ:Όλες οι απόψεις και τα σχόλια ΔΕΚΤΑ.