eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

''ΝΙΚΗ στη Νεκρή Ζώνη - Ηρωες χωρίς παράσημα...''

...με αφορμή την προχθεσινή θλιβερή επέτειο και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο
20/07/1974


Γράφει ο Θωμάς Ι. Σκούρτης
Στην Κυπριακή Εστία στην Πλάκα παρουσιάστηκε το βιβλίο «"ΝΙΚΗ" στη Νεκρή Ζώνη», των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, που συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ήρωες χωρίς παράσημα..», με σπάνιο υλικό από την δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο το 1974.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Α΄ Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας
Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τους δημοσιογράφους Λουκά Δημάκα (ΤΑ ΝΕΑ-ΕΡΤ), Μάκη Πολλάτο (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) και Στέλιο Μπερμπεράκη (ανταποκριτή της τουρκικής ΣΑΜΠΑΧ και BBC Turkise service). Τον συντονισμό της παρουσίασης και της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Φάνης Παπαθανασίου.

Οι Γιάνης Σκάλκος και Γιάννης Φασουλάς δυο αξιόλογοι πολιτικοί συντάκτες της ΕΡΤ μετά απο έρευνα τρισήμιση ετών και ρεαλιστική δημοσιογραφική προσέγγιση των γεγονότων της εποχής εκείνης υλοποίησαν αύτό το ιστορικό πόνημα οπου ήταν και προσωπική τους επιθυμία στην ακριβέστερη ενημέρωση του Κυπριακού λαού και του Ελληνισμού γενικότερα.
 

Σ΄ενα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου στις 20/06/2011 απο την οποία διαφάνηκε και η επιτυχία του Βιβλίου...

Μέσα σε δυό εβδομάδες ξεπουλήθηκε η πρώτη έκδοση με 2.000 αντίτυπα !Αυτή την περίοδο ένα μήνα μετά η <<ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ>> είναι ανάρπαστη και κοσμεί τα ράφια των Ββλιοπωλείων...


Ιδιαίτερη αίσθηση στην παρουσίαση του βιβλίου ''ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ'' έκαναν οι ήρωες κομάντος εκείνης της μαύρης περιόδου που πολέμησαν κι έδωσαν πολυήμερες μάχες για μια ελεύθερη Κύπρο!  

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω απο καρδιάς τα συγχαρητήρια μου στην επιμελημένη εργασία των δύο αξιόλογων φίλων δημοσιογράφων και συγγραφέων οι οποίοι με την σοβαρή παρουσία και την πένα τους έχουν βάλει την δική τους σφραγίδα στην Ελληνική τηλεόραση και την σύγχρονη δημοσιογραφία που βάλλεται πανταχόθεν τα τελευταία χρόνια .



foto απο την παρουσίαση του Βιβλίου..

το μέλος του Εικονοσκοπίου Θωμάς Σκούρτης ανάμεσα στους πολιτικούς συντάκτες και συγγραφείς του Βιβλίου Γιάννη Σκάλκο(αριστερά) και Γιάννη Φασουλά.





Ο Γιάννης Σκάλκος και ο Παρουσιαστής Φάνης Παπαθανασίου
το πανελ..και κόσμος
 



απο αριστερά ο Γιάννης Φασουλάς και ο Στέλιος Μπερμπεράκης (ανταποκριτής της τουρκικής ΣΑΜΠΑΧ και BBC Turkise service).



Ο Γιάννης Σκάλκος με την σύζυγο του Μαίρη