''ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ''
Υλικά:
400γρ πένες
800γρ καθαρισμένος αρακάς
100γρ βούτυρο
50γρ μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό κρέατος
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 μαρουλόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και χοντροκόβουμε το μπέικον. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα
μαρουλόφυλλα (ζεματισμένα) και 30γρ βούτυρο.
Τα αφήνουμε να μαραθούν και
προσθέτουμε τον αρακά πασπαλίζοντας με μισό κύβο τριμμένο.
Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό
και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια
φωτιά ανακατεύοντας που και που.Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις ο αρακάς μισοβράσει,
βάζουμε τις πένες να
βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε
το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια, την παρμεζάνα και τον αρακά με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος, ανακατεύουμε τις πένες ώστε να λιώσει λίγο το τυρί, πασπαλίζουμε με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.