eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δημήτρης Σφυρής: «Κάτω τα χέρια από την ποιότητα ζωής και την υγεία των δημοτών » · «Κάποιοι κακοήθεις πέταγαν σίδερα για να χαλάσει ο δεματοποιητής»

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio:  Μίλτος Ιωαννίδης
φωτο απο την συνεδρίαση της Δευτέρας
 
«Ψηφίσαμε τον κανονισμό καθαριότητας επειδή είναι καλύτερο να έχεις έναν χείριστο κανονισμό παρά να μην έχεις κανέναν» Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην συζήτηση της 11ης Ιουλίου που έγινε στο δημαρχείο του τέως δήμου Ερμιόνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ.  Δημήτρης Σφυρής,  και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να είναι μονομερής ένας κανονισμός. Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε τον ισχυρισμό κάποιων ότι φταίνε οι πολίτες άρα να τους επιβάλλουμε πρόστιμο»..................
Στην συνέχεια εξέφρασε τις αντιρρήσεις του όσον αφορά το άρθρο 6 του κανονισμού καθαριότητας (παράγραφοι 3.2 και 3.3), ενώ υποστήριξε την άποψη, ότι «υπάρχουν κανονισμοί, που υπερβαίνουν αυτόν τον κανονισμό» συμπληρώνοντας ότι «το ίδιο το δημόσιο προβλέπει ότι ο δήμος, είναι υποχρεωμένος να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, να διαχειρίζεται τα απορρίμματα και να εξυπηρετεί τους δημότες," και αυτό διότι πρώτον:  υπάρχουν τα ανταποδοτικά τέλη και δεύτερον: Υπάρχουν και τα τέλη Παρεπιδημούντων» .
Στη συνέχεια ο κ. Σφυρής τόνισε ότι εάν επιχειρηθεί σύγκριση σχετικά με τα απορρίμματα, θα αποδειχθεί ότι «σε αυτόν τον τομέα πέρυσι είχαμε καλύτερα αποτελέσματα» και τόνισε με έμφαση: «Συγκριτικά λοιπόν είσαστε αποτυχημένοι», ενώ κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή ότι «έχετε τα δικά μας απορριμματοφόρα, τα οποία και βάψατε, για να μην φαίνεται ότι είναι του 2008».
Παράλληλα ο κ. Σφυρής εστίασε την ομιλία του σε «τρία πολύ κρίσιμα σημεία» τα οποία «πρέπει να διευθετηθούν άμεσα» και πρότεινε 1) Να γίνει άμεσα η χωροθέτηση, 2) Την ενίσχυση των περιοχών οπού υπάρχουν σπίτια και ενδεχομένως και ορισμένα καταστήματα τα οποία δεν κατοικούνται και δεν λειτουργούν την χειμερινή περίοδο -και συνεπώς έχουν επιβάρυνση τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου και 3) Να ενισχυθεί η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων.

 Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο απερχόμενος δήμαρχος του τέως δήμου Κρανιδίου, αναφέρθηκε σε κάποιους «κακοήθεις» οι οποίοι  έβαζαν σίδερα μέσα στις σακούλες για να χαλάει ο δεματοποιητής,  αναγνώρισε ότι «η κακοήθεια δεν έχει χρώμα ούτε και ιδεολογία»,και τόνισε ότι η ανακύκλωση «είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα»  ενώ δήλωσε αποφασισμένος να σταθεί απέναντι σε όποιον επιχειρήσει «να καταστρέψει μια κοινωνική πολιτική και πολιτική στρατηγική εις βάρος της υγείας του δημότη».