eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

''Για την αποφυγή παρεξηγήσεων''

''Επιστολή απο την Πρόεδρο της Δήμοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Άμυ Μονά σχετικά με αίτημα που υπέβαλλε στην κοινότητα Κρανιδίου η επιχείρηση «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» για νέο κατάστημα(σούπερ Μαρκετ).''

φωτο. αρχείο
Η επιχείρηση «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» υπέβαλλε αίτημα στην Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου για προέγκριση καταστήματος, στην θέση Γραμματικό, περιοχής Κρανιδίου και η απόφαση της Κοινότητας είναι :
Σύμφωνα με το άρθρο 83, παρ. 1 του Νόμου Καλλικράτη, η προέγκριση της άδειας ίδρυσης καταστημάτων έγκειται στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας.
 Η διαδικασία της προέγκρισης είναι η εξής :
-          Η υπεύθυνη των καταστημάτων αρμόδια δημοτική υπάλληλος ζητάει από την εκάστοτε επιχείρηση τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που επιβάλλει ο νόμος.
-          Μετά τα διαβιβάζει στην Κοινότητα για να περάσουν από την έγκριση του Συμβουλίου της.
-          Όποιο κατάστημα καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά παίρνει και την προέγκριση.
Ζητήσαμε από την Αρμόδια Αρχή που είναι η Πολεοδομία Κρανιδίου, να μας ενημερώσει για τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή και για την συγκεκριμένη χρήση καταστήματος.
Η απάντηση της Πολεοδομίας που λάβαμε έλεγε τα εξής :
«Σε ότι αφορά στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας, σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας δεν δύναται να ανταποκριθεί στην με αριθ. πρωτ. ΧΩ.ΠΟ.ΠΕ. 1.354/24-6-2010 αίτηση της ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ανέγερση υπεραγοράς τροφίμων ιδιοκτησίας της στην περιοχή «Γραμματικό» εκτός σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, καθώς η ευρύτερη χρήση της περιοχής είναι γενική κατοικία και ως εκ τούτο δεν επιτρέπονται υπεραγορές.»
Η απάντηση της Πολεοδομίας στην αίτηση του Carrefour για έκδοση οικοδομικής άδειας που μας κοινοποιήθηκε μαζί με την απάντηση στο αίτημα είναι η παρακάτω :
«….Ως εκ τούτο, η υπηρεσία μας δεν δύναται να ανταποκριθεί στην αίτηση σας για έκδοση οικοδομικής αδείας καθώς ή ευρύτερη χρήση της περιοχής είναι γενική κατοικία και δεν επιτρέπονται οι υπεραγορές.»
Όπως καταλαβαίνετε οποιαδήποτε άλλη απόφαση της Κοινότητας μετά από αυτά τα έγγραφα της Πολεοδομίας Κρανιδίου, δεν θα ήταν νόμιμη, γι’ αυτό και ομόφωνα πήραμε σαν Συμβούλιο την απόφαση να μην εγκρίνουμε την προέγκριση.
Μέσα στην λογική μου και επιδίωξη μου είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και ο περιορισμός της ανεργίας. Άλλα όλα αυτά πρέπει να γίνονται με νόμιμο και διαφανή τρόπο.
Προϋπόθεση για την οικονομική  ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του δήμου άλλωστε καταλήξαμε και συμφωνήσαμε πρόσφατα, και είναι σήμερα δραματικά επίκαιρο με την δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αλλά και ο δήμος μας, είναι να ακολουθούμε σε όλες τις αποφάσεις τις νόμιμες διαδικασίες.
Στόχος μου είναι οι αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου να έχουν σαν προτεραιότητα τις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας και τον σεβασμό του Οικιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Η Πρόεδρος της Δ.Κ.Κρανιδίου
Δήμητρα Μονά