eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς φεστιβάλ Ερμιονίδας...

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας «άνοιξε» την λαμπερή του αυλαία  με την παράσταση  «Λεωφορείο ο πόθος» στην Ερμιόνη!
 27- Ιουλίου-2011
Εξαιρετικές οι ερμηνείες των ηθοποιών που «έντυσαν» τους ρόλους με το ταλέντο τους και την ψυχή τους και έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν ένα από τα κορυφαία  θεατρικά έργα όλων των εποχών!

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio news: Μίλτος Ιωαννίδης

Το λεωφορείο ο πόθος (A streetcar named Desire) του Τέννεσση Ουίλλιαμς, μπορεί να είναι ένα έργο γραμμένο στο μακρινό 1947, ωστόσο παραμένει μέχρι και σήμερα επίκαιρο. 
 Αυτό είναι άλλωστε το μυστικό για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τόσο στο θέατρο όσο και κατά  την μεταφορά του στον κινηματογράφο. 

Τα διαχρονικά μηνύματα που συμβολίζει. Ο έρωτας, το πάθος, η ηθικολογία, οι σκοτεινές πτυχές της ζωής που δεν αντέχουν το φως της ημέρας, η γεμάτη φιλοδοξίες άφιξη και η δραματική αναχώρηση.... 


......



Όλα όσα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα και δεν θέλουμε να δούμε. Η ρεαλιστική ματιά του συγγραφέα, (σε έναν κόσμο που εσκεμμένα έκρυβε το ενοχικό του παρελθόν επιμελώς κάτω από το χαλί, για να ακολουθήσει το καινούριο που αναδυόταν: 


Την ψευδαίσθηση του "American dream" ) φαντάζει κυνική και ενδεχομένως βίαιη και σκληρή. Αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα.  Την οποία κάποτε πρέπει όλοι μας να την δούμε κατάματα. Γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουμε πραγματικά..

Ερμηνείες που εντυπωσίασαν το κοινό!
Το ταλέντο τους μοναδικό. Η θέληση τους να ασχοληθούν με την τέχνη του θεάτρου απαράμιλλη. Η συμβολή τους στην παραγωγή πολιτισμού στην περιοχή μας αξιοθαύμαστη και αναγνωρισμένη από όλους εμάς που απολαμβάνουμε την ερμηνεία τους πάνω στη σκηνή.  

 Ο λόγος για τα μέλη του Θ.Ο.Ε. και τον Δημήτρη Σίδερη που για ακόμα μια παράσταση κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Το άξιζαν για την μέχρι τώρα προσπάθεια τους. Προσπάθεια που για να έχει αυτό- το υπεράνω προσδοκιών -αποτέλεσμα, χρειάστηκαν πρόβες, πρόβες και ξανά πρόβες! «Η κούραση όμως και το άγχος είναι συναισθήματα παροδικά. Ξεχνιούνται.  Και δεν υπερβαίνουν την περηφάνια και την ικανοποίηση που νιώθεις μετά όταν βλέπεις τις προσπάθειες σου να ανταμείβονται . 


Παίρνεις δύναμη και συνεχίζεις!» μας είπε μέλος του Θ.Ο.Ε. στο τέλος της παράστασης «Λεωφορείο ο πόθος» που έγινε χθες το βράδυ της Τετάρτης  στην αυλή του δημαρχείου Ερμιόνης. Και έχει δίκιο! Γιατί τα μέλη του Θ.Ο.Ε. «τα αντέχει η σκηνή»!  «Φάνηκε στο χειροκρότημα» που δέχθηκε η Βίκυ Παπάζογλου ως «Μπλάνς Ντυμπουά». Εντυπωσιάζοντας με την ερμηνεία της, την έκφρασή της και τις κινήσεις. «Φάνηκε στο χειροκρότημα» που δέχθηκε η Γωγώ Δριδάκη ως «Στέλλα Κοβάλσκι» και ο Αντώνης Νικολόπουλος ως «Στάνλεϊ Κοβάλσκι» που έκαναν  τους ρόλους «δικούς τους» θαρρείς ότι αυτό είναι κάτι απλό και εύκολο!  «Φάνηκε στο χειροκρότημα» που δέχθηκαν οι Λουκάς Κούτρας ως «Μίτσελ Χάροντ», η Νάντια Κωστελένου ως «Γιουνίς Χάμπελ», ο Τάσος Κερεμέζης ως «Στήβ Χάμπελ»,  ο Βασίλης Λαύκας ως «Πάμπλο Γκονζάλες», ο Αριστείδης Μπίμπας ως «Ναύτης/νέος», η Τζένη Σκλαβούνου ως «Νέγρα», η Λίτσα Λαμπίρη ως «Μεξικάνα»,  η Έλενα Ντάκου ως «Νοσοκόμα», ο Ευθύμης Τουτουντζής ως  «Γιατρός»  η ορχήστρα (Αναστάσιος Φουέντες, Γεωργία Παριανού, Γρηγόρης Καμπούρης, Δημήτρης Κοντός ) και ο μαέστρος του μουσικού συλλόγου Τάκης Μανιάτης που είχε αναλάβει την μουσική διεύθυνση της παράστασης. Για το τέλος αφήσαμε τον Δημήτρη Σίδερη.

Τον άνθρωπο που έχει δώσει πάρα πολλά για τον Θ.Ο.Ε. Τον Δημήτρη Σίδερη, που η διάθεση του για προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας μοιάζει πηγή αστείρευτη, και με την συμπαράσταση που του δείχνει ο κόσμος, αυτή η πηγή δεν θα στερέψει ποτέ. 


foto απο την εκδήλωση....