eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Όταν ο Μίκης ενώνει τους λαούς...


Επίσκεψη στο σπίτι του Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του, Recep Tayyip Erdoğan, την Παρασκευή το βράδυ, έπειτα από την εκδήλωση της επιθυμίας του τελευταίου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ως σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και ισότητα με τη συμβολική χειρονομία του, αφού ένωσε με τα δικά του χέρια τους δυο Πρωθυπουργούς, θέλησε να.....
...... εκφράσει ότι οι δυο ιστορικοί λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα και πιο ουσιαστικά, για χάρη της ειρηνικής συνύπαρξης.



Ο μουσικοσυνθέτης γνωστός στο τουρκικό κοινό με τις κοινές συναυλίες που έδωσε μαζί με τον Zülfü Livaneli δήλωσε πως τον τιμά η παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού στο σπίτι του. Ο Θεοδωράκης δώρισε στον Erdoğan δύο CD, το ένα με τη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και ένα δικό του. Διατύπωσε την επιθυμία του για μια νέα συναυλία με τον Livaneli στο Αρχαίο Θέατρο Efes και ο Recep Tayyip Erdoğan τον διαβεβαίωσε πως θα προσφέρει την κάθε δυνατή υποστήριξη.



Ακολούθησε επίσημο δείπνο σε εστιατόριο κοντά στην Ακρόπολη.






ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
panuramapress.gr