eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

''ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση, Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της έλλειψης ενσύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο αγροτικών περιφερειακών ιατρείων του νομού Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :


«Σοβαρά  προβλήματα  αντιμετωπίζουν  οι  κάτοικοι - ασφαλισμένοι  σε ορεινά  και  ημιορεινά χωριά της Αργολίδας από την έλλειψη  ενσύρματης  σύνδεσης  με το διαδίκτυο στα  αγροτικά περιφερειακά  ιατρεία  του Νομού  Αργολίδας, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη την συνταγογράφηση.

Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι σε ολόκληρο το χωριό του Αχλαδόκαμπου – και κατ’ επέκταση στο αγροτικό ιατρείο -  δεν  υπάρχει ενσύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο καθώς η σχετική εγκατάσταση  από  τον ΟΤΕ έχει ήδη καθυστερήσει  εννέα μήνες. Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και στο Νέο Ροεινό, όπου το αγροτικό ιατρείο δεν διαθέτει ενσύρματη σύνδεση αν και το χωριό έχει αυτή τη δυνατότητα από πλευράς υφιστάμενων υποδομών, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

(1)    Με ποιες ενέργειες προτίθενται να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της έλλειψης ενσύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο αγροτικών περιφερειακών ιατρείων του νομού Αργολίδας».



 Λειτουργία νηπιαγωγείου αχλαδόκαμπου


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα την ανάγκη άμεσης κάλυψης της κενής θέσης νηπιαγωγού προκειμένου να λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Αχλαδοκάμπου.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Το Νηπιαγωγείο Αχλαδοκάμπου, αν και έχει συμπληρωθεί ικανός αριθμός νέων εγγραφών μικρών μαθητών, δεν λειτουργεί καθώς δεν υπάρχει νηπιαγωγός.
Επισημαίνεται ότι το Νηπιαγωγείο εξυπηρετεί μια περιοχή ορεινή και απομονωμένη με κακό οδικό δίκτυο που καθιστά αδύνατη την καθημερινή μετακίνηση των  μαθητών του νηπιαγωγείου.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1)    Τι συγκεκριμένες δράσεις θα ληφθούν για την άμεση κάλυψη της κενής θέσης νηπιαγωγού προκειμένου να λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Αχλαδοκάμπου».