eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

''Νέα έκθεση ιδεών''

Η σειρά της ΠΑΠΟΕΡ
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Μια συζήτηση μεταξύ 60 ατόμων με πρωτοβουλία της ΠΑΠΟΕΡ έτεκε νέα έκθεση ιδεών περί συνέχισης της δεματοποιημένης βλακείας, όχι δεσμευτική για τους 60 που την αποφάσισαν (;), την συνέταξαν (;) την υπέγραψαν (;), αλλά για να την στείλουν στον Δήμο και στην Περιφέρεια να την μελετήσουν και να την κάνουν δεσμευτική για τον Δήμο (για όλους δηλαδή τους δημότες Ερμιονίδας) και για την Περιφέρεια. Κρίμα το χαρτί.
Κατά τα άλλα το ζήτημα είναι πάρα
πολύ απλό. Να πάρει όλα τα χύδην απορρίμματα και τα δέματα η Περιφέρεια και να τα πάει στον Δήμο Φυλής όπου και ο ΧΥΤΥ = χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, όμως των απορριμμάτων του πολύπαθου κλεινού άστεως. Αυτή είναι ιδέα της αριστεροειδούς αφασίας. Και γιατί η Περιφέρεια Αττικής να μην λύσει το πρόβλημα του κλεινού άστεως μεταφέροντας τα απορρίμματά της στον εν Σταυρώ χώρο της δεματοποιημένης βλακείας; Και γιατί οι Κοινότητες Διδύμων, Λουκαϊτίου, να μην πάρουν τα απορρίμματα του Σταυρού και να τα πετάξουν πίσω στα σπίτια σας κατά την αρχή « ο ρυπαίνων πληρώνει»;
Αγαπητή ΠΑΠΟΕΡ πόσα από τα μέλη σου είναι περίοικοι του νέου ΧΑΔΑ του Σταυρού; Απ’ ό,τι καταλαβαίνω είσαστε του πεδινού τοπίου, του τουριστικού και των βιλών. Αν θέλετε να δώσετε το καλό παράδειγμα, να σταματήσουν αμέσως τα μέλη σου να βγάζουν απορρίμματα στους δημοτικούς κάδους με φυσικό προορισμό τον Σταυρό. Είναι πάρα πολύ απλό. Είσαστε 100 μέλη; Το πιο δραστήριο ας παραχωρήσει ένα αγροτεμάχιο ενός στρέμματος ή μέρος της αυλής του εξοχικού του (αν έχει τέτοιο). Να φτιάξετε ένα κοτέτσι με 20 κότες. Να βάλετε και ένα γουρουνάκι (γκότσε) να αλωνίζει. Δεν θα σας περισσέψει κανένα οργανικό απόβλητο, ούτε χρειάζεστε κομποστοποίηση. ΕΤΣΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ κάποτε στην Ερμιονίδα. Στις γκουλούμες δεν πήγαινε ποτέ κανένα υπόλειμμα τροφίμου, καμιά καρπουζοπεπονοκουνουπιδοκαροτοπατατόφλουδα. Καινοτόμοι και πρακτικοί ήταν οι παππούδες σας, εσείς εκθεσιολόγοι. Είναι αντιπεριβαλλοντικό το κοτέτσι και το γουρουνάκι; Στην Ολλανδία χιλιάδες νέοι αρμέγουν, ταΐζουν αγελάδες και γουρούνια, τσαλαβουτάνε μέσα στη βρώμα τους και μετά το πέρας της εργασίας τους ντύνονται και πάνε για καφέ. Εμάς μας ενοχλεί το κοτέτσι, το κουνέλι, το γουρούνι, τα κατ’ εξοχήν χρήσιμα ζώα που τρέφονται με φλούδες και αποφάγια. Ποιο αγρόκτημα παλιά έριχνε τα αποφάγια του στο κάρο της κοινότητας και ποιο νοικοκυριό;
Το γουρούνι τρώει τα πάντα, όχι μόνον τα φρέσκα αλλά και αυτά που έχουν γίνει σκουληκιασμένος πολτός. Και αν δεν θέλετε να το σφάξετε να το φάτε, αφήστε το να γεράσει και να ψοφήσει ευτυχισμένο. Θα το θάψετε με μια οικολογική τελετή και θα το παρασημοφορήσετε, γιατί στη ζωή του θα έχει φάει 5 τόνους αποφάγια. Η καλύτερη συσκευή μετατροπής αποφαγιών σε χρήσιμη κοπριά και όχι κομπόστ. Χοίρος ο περιβαλλοντικός, χοίρος ο σκουπιδοφάγος.
Και σε μια άκρη, κάτω από μία στρέγκα να αφήνετε τις χρωματιστές σας σακούλες με τα τακτοποιημένα ανακυκλώσιμά σας και όταν φτάσουν ένα φορτίο να το πουλήσετε.
Αυτό είναι παρέμβαση στην πράξη, παρέμβαση δια του παραδείγματος, αυτό είναι δέσμευση.

Σημείωση: Τα παρακάτω από τους Ιχνηλάτες

 

Ενα άκρως καταπιταλιστικό αλλα οικολογικό super car

700.000 ευρώ ,Ηλεκτρικός κινητήρας(για την ακρίβεια 4 'ενας σε κάθε τροχό), 0-100  3,8 " .Αθόρυβο,αλλα για τους αμετανόητους με δυνατότητα αναπαραγωγής του ήχου του αντίστοιχου βενζινοκίνητου απο ειδικά ηχεία...
Ανεμος...

Η βίλλα Αμαλίας και οι βίλλες της Αμαρτίας
Εϊναι ο κοινωνικός χώρος που έχει την υψηλότερη κοινωνική ετοιμότητα στην πρωτεύουσα που είναι έτοιμη να εκραγεί απο οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός που αργα η γρήγορα μάλλον θα προκύψει.

Είναι επίσης ο μοναδικός χώρος που μπορεί να βγάλει ομάδες ένοπλης πάλης και να απειλήσει
την ζωή των πολιτικών αλλά και των αυλικών τους ,και αυτο τους φοβίζει περισσότερα  περισσότερο από όλα.

Άντε με χίλια να φυσήξει νέος Άνεμος στο Ερμιονιδιστάν, γιατί και πολιτικούς έχουμε (όλοι οι αιρετοί είναι πολιτικά πρόσωπα) και πλήθος αυλικών έχουμε, και τη βίλα της Έλλης έχουμε, γιατί πρέπει να είναι φυσικά παλαιά, ιστορική και κάποιου ρυθμού. Άντε και καλέ καρέκλε! Άντε και καλή έκρηξη από οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός στο Ερμιονιδιστάν. Ας λείπουν τα όπλα, αφού υπάρχει τεχνολογία αναπαραγωγής ήχου μάχης, το γνωστό από τους παππούδες μας φεντόφωνο. Και μετά όλοι με έναν Άνεμο των 3.8 sec.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος