eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

'' ΠΑΠΟΕΡ ''

''Σχετικά με το κείμενο της ‘διαβούλευσης’ ΠΑΠΟΕΡ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ''

  Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Η λέξη «παραπληροφόρηση» ανήκει στο λεξιλόγιο της τοπικής κοκορομαχίας μεταξύ αιρετών. Ζηλώσατε τον τρόπο τους;

Το κείμενο που προβάλλετε ως το σωστό, φέρει στο πάνω μέρος τα δύο οικόσημα αυτών που οργάνωσαν την ‘διαβούλευση’ και από κάτω καμία υπογραφή ή υπογραφές. Δηλαδή έτσι όπως το δώσατε, δεν είναι απόφαση των 60 + κάτι, κατά πλειοψηφία ή ομοφωνία, αλλά ένα κείμενο – προϊόν των διοικήσεων των δύο ως άνω. Το εκλάβαμε ως συνοδό κείμενο του προηγουμένου ανυπόγραφου......

........

Και σε όλα όσα γράφει αυτό, θα ήταν υποχρεωμένος να δεσμευτεί ο Δήμαρχος και ο Δήμος; Δηλαδή η παριστάμενη στην ‘διαβούλευση’ μείζων αντιπολίτευση, θα πετύχαινε την κατά πλειοψηφία ψήφιση αυτού του κειμένου και θα καλούσε την πλειοψηφία του Δήμου να δεσμευθεί, όχι στο πολιτικό χώρο που είναι η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου, αλλά σε ένα ‘ γήπεδο ιδεών’ με διαιτητές την ΠΑΠΟΕΡ και το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ;



 Τα όσα έγραψα λοιπόν δεν έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο των εγγράφων ή ψηφισμάτων σας, αλλά με την πρόσκλησή σας. Απλά: Ένας σύλλογος δεν μπορεί να καλεί τον Δήμαρχο και τον Δήμο σε μία ημερίδα, συνδιάσκεψη, ‘διαβούλευση’ για να δεσμευθεί στην απόφαση που θα βγάλει. Πολιτικά είναι ύβρις.


Σχετικά με το παρακάτω του Αγαπητού Αντιδημάρχου:

«Την άποψη του δημότη μας κ. Βασίλη Γκάτσου, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα φιλικός προς την Παράταξή μας και επανειλημμένα μας έχει ασκήσει κριτική, και γι’ αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία η άποψή του στο συγκεκριμένο θέμα.».

Αφού ψήφισα την Παράταξη, μέχρι το τέλος της θητείας της είναι και παράταξή μου και επιθυμώ να πετύχει τα καλλίτερα. Ούτε φιλικός, ούτε ιδιαίτερα φιλικός, ούτε ασκώ κριτική. Συμβάλω, μεταξύ των άλλων, ώστε η Παράταξη να κατανοήσει τους δύσκολους καιρούς μας. Μάλιστα χαίρομαι που είσαστε τόσο καλοί γνώστες των πάντων, παντογνώστες δηλαδή, έχετε προσλάβει τόσο καλούς και εξειδικευμένους συμβούλους, ώστε ποτέ δεν χρειάστηκε η γνώση και η εμπειρία των ψηφοφόρων σας για κανένα θέμα (τρομάρα μας).

Ως εκ τούτου δεν αποκτά καμιά ιδιαίτερη σημασία η άποψή μου. Είναι άποψη ενός δημότη που έχει ψηφίσει την εν λόγω Παράταξη και επιθυμεί την επιτυχία της. Από την άλλη Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν βλέπω κάτι το σημαντικά διάφορο που να με έκανε να αλλάξω κατά τις επόμενες εκλογές θέση. Και, αν μέχρι τότε δεν έχει εμφανιστεί (δεν είναι εύκολο) μια άλλη Παράταξη, δεν βλέπω γιατί δεν  κατεβαίνουν οι δύο Παρατάξεις σε μία, ώστε ο Δήμος να έχει μία φωνή και στάση.

Βλέπω και στη συνεδρίαση της τοπικής του ΠΑΣΟΚ τα πρόσωπα, όλα μαζί μεν για το ….καλό του τόπου, αλλά συμβαίνει αρκετά από αυτά να είναι και πρωτοστάτες της τοπικής κοκορομαχίας και είναι απορίας άξιο πώς συνευρίσκονται εν συνεδριάσει ….για το καλό όλων μας! Ας ενωθούν λοιπόν οι Παρατάξεις, γιατί μας ζαλίσατε.


Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος