eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

'' ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΤΑ 750.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ''

φωτο αρχείου : επιμέλεια eikonoskopio news

<<Χαράτσι>> επέβαλε από χθες στους κατοίκους της Ερμιονίδας,  η Δημοτική Αρχή  ψηφίζοντας την ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο.
Το ποσό  της <<υπερτιμημένης>> (όπως είπε η αντιπολίτευση) εργολαβίας ανέρχεται στις 750.000 ευρώ, έναντι των 200.000 ευρώ που πληρώναμε μέχρι πέρσι, χωρίς να παρουσιάσει καν οικονομικοτεχνική μελέτη . 

Η Δημοτική αρχή παρουσίασε κάποια στοιχεία και υποστήριξε οτι το περσινό ποσό των 200.000 ευρώ που έδωσαν στον ιδιώτη ήταν χαμηλότερο απ΄ότι πλήρωναν στον ιδιώτη ο Δήμος Ερμιόνης και Δήμος Κρανιδίου μαζί κατά την προηγούμενη θητεία τους που όπως είπαν ξεπέρναγε το ποσό των 300.000 ευρώ.Αυτό αφορούσε τη περσινή χρονιά.
Για την ταμπακιέρα βέβαια που ήταν το χθεσινό ποσό των 750.000 ΕΥΡΏ  σε ιδιώτη και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής(που ήταν κατά του ιδιώτη και υπέρ του ντόπιων υπαλλήλων και ντόπιου προσωπικού καθαριότητος) δεν δόθηκαν <<πειστικές>> απαντήσεις.


Εκεί αντέδρασαν έντονα η....
...... Αντιπολίτευση και ο ανεξάρτητος Δημ.  Σύμβουλος κύριος Τζανής Αναστάσιος και για το ποσόν , που  είναι εξωφρενικό(όπως είπαν), και για την απουσία μελέτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Δημ. Σύμβουλος της Συμπολίτευσης κα Ταβουλαρέα αντέδρασε για την απουσία μελέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ότι έχει γίνει στο γόνατο» όμως τελικά ψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας.

Ο αρχηγός της  Αντιπολίτευσης κύριος Δημ. Σφυρής , τόνισε μεταξύ άλλων : «Σε μια περίοδο που τα χαράτσια στη χώρα μας , έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση τους πολίτες που αδυνατούν  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, χάνοντας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία τους, έρχεστε εσείς να επιβάλλεται το μεγαλύτερο χαράτσι στους δημότες μας, υπερτριπλασιάζοντας  το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων».

Απευθυνόμενος  στους αντιδημάρχους κύριο Τσαμαδό και κύριο Κούστα είπε: «Εσείς κατηγορούσατε τον Δήμο Ερμιόνης ότι χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ιδιώτη και εξαγγείλατε ότι  δεν θα ασκούσατε την ίδια πολιτική αλλά θα χρησιμοποιούσατε υπαλλήλους του Δήμου και ντόπιο προσωπικό για να καταπολεμήσετε την ανεργία, σήμερα μας προτείνετε, χωρίς καν μελέτη, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας».

Στη συνέχεια διάβασε τους όρους της σύμβασης της περσινής εργολαβίας για την εκτέλεση, της οποίας ήταν υπεύθυνοι οι παραπάνω αντιδήμαρχοι ,και  τόνισε ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι και δεν προστατεύτηκε το δημόσιο χρήμα και η δημόσια υγεία.

Στις υποχρεώσεις του εργολάβου ήταν η καθημερινή αποκομιδή  ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, και  το πλύσιμο των κάδων ανά δεκαπενθήμερο. Δεν τηρήθηκε όπως είπε επίσης η περισυλλογή ογκωδών αντικείμενων , και κλαδιών  κάθε βδομάδα.
Και παρανόμως η Δημ.  Αρχή παρείχε τα απορριμματοφόρα του Δήμου στον εργολάβο να τα χρησιμοποιεί., και κατέληξε ο κ. Σφυρής λέγοντας: «Ποιος πλήρωσε τα καύσιμα των απορριμματοφόρων και τη συντήρησή τους τελικά ;Φυσικά οι Δημότες.  Και ποιος καρπώθηκε το κέρδος ; Φυσικά ο εργολάβος , στον οποίο έπρεπε να είχατε επιβάλλει πρόστιμα ή ακόμη και την έκπτωση του  για την πλημμελή και αντισυμβατική άσκηση της εργολαβίας. Με την συμπεριφορά σας συγκαλύψατε τον εργολάβο για το ποσό των 200.000 ευρώ, πόσo  μάλλον  για το ποσό που προτείνετε; Για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες και επειδή  δεν σας έχω εμπιστοσύνη , δεν ψηφίζω την πρότασή σας».
  
Οι αντιδήμαρχοι προφανώς ενοχλήθηκαν και προέβησαν σε επίθεση εναντίον του κυρίου Σφυρή σε προσωπικό επίπεδο πυροδοτώντας το κλίμα, ο οποίος ανταπάντησε:

« Είστε λαμόγια και κάντε μου μήνυση».

Από το Δημ. Συμβούλιο ήταν απών ο Δήμαρχος  κύριος Δημ. Καμιζής.