eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

'' ΕΡΜΙΟΝΗ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013 ''

 ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ
''Τον Σταυρό ανέσυρε ο Βαγγέλης Δάγκλης και την Εικόνα της Βαπτίσεως ο Γιώργος Καψαλης'' 
Τα παιδιά του "Γιάλα-Γιάλα" τραγούδησαν "στη θάλασσα θα πέσω καλέ..." και βούτηξαν για να ανασύρουν τον Σταυρό και την Εικόνα της Βαπτίσεως.
Αρκετός ο κόσμος παρά το....τσουχτερό κρύο''
  <<Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Εφραίμ>>
  Ρεπορταζ-Επιμέλεια-φωτο:eikonoskopionews
Είναι ένα  ξεχωριστό έθιμο και μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.
Έθιμο γνήσιο και Ερμιονίτικο που όσοι είναι τυχεροί και συμμετέχουν (η συμμετείχαν) σε αυτό θα το θυμούνται για όλη τους την ζωή!
Το "Γιάλα-Γιάλα" που περνάει απο γενιά σε γενιά, απο τον παππού στον εγγονό, τραγουδήθηκε και τηρήθηκε για.....
........ ακόμη μια χρονιά κατά την διάρκεια του φετινού Εορτασμού των Θεοφανίων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Εφραίμ, αιρετών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας, του πρώην δημάρχου Κρανιδίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, εκπροσώπων της αστυνομικής και λιμενικής αρχής και αρκετών Ερμιονιτών αλλά και επισκεπτών της κοινότητας.
Παρά το τσουχτερό κρύο, τα παιδιά του "Σταυρού" πάνω στις στολισμένες βάρκες, τραγουδούσαν το "Γιάλα-Γιάλα"και με το τρίτο "Εν Ιορδάνη" βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό και την Εικόνα. Oι νέοι που το κατάφεραν είναι ο Βαγγέλης Δάγκλης (έπιασε τον Σταυρό) και ο Γιώργος Καψαλης (έπιασε την Εικόνα).
Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Εφραίμ που τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και στη συνέχεια την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.