eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

"Πάω παρακάτω", δηλαδή πέρα από τον σημερινό δήμαρχο''

«Τοποθετήσεις» Δημαρχιακής φιλοδοξίας ή Πρωθυπουργικής;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα. Αντί για βαρύγδουπες αναλύσεις μήπως είναι καλλίτερα να παραδίδετε τα έγγραφα που σας ζητάει η αντιπολίτευση προς έλεγχο χωρίς να είναι αναγκαία η εισαγγελική παραγγελία;
Μήπως καλλίτερα να πείτε ευθέως, αν έχετε παραστατικά παράδοσης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων στο χώρο του δεματοποιητή; Και επειδή άπαντες στο σοβαρό αυτό θέμα ποιούν την νήσσαν (και οι οικολογούντες), μήπως η αντιπολίτευση πρέπει να τα ζητήσει με εισαγγελική παραγγελία;
Όσο για τον Καλλικράτη και....
...... γενικώς την τοπική αυτοδιοίκηση, τα εύκολα λεφτά των κονδυλίων, των δημόσιων πόρων κ.λ.π. τελείωσαν, όπως τελείωσε και το «κατόπιν ενεργειών». Είναι το μόνο που κατάλαβα, μέσα από την Τοποθέτησή του, ότι κατάλαβε και ο Αντιδήμαρχος, μέσα στο γενικό πένθος που το ιστορικό Ναύπλιο χάνει το κέντρο εκπαίδευσης Μηχανικού (πάει προφανώς σε χώρους που συμβάλουν στην πραγματική άμυνα της χώρας και όχι στην αναχαίτιση του Ιμπραήμ Πασά στον αργολικό κάμπο), όμως μέσα στην γενική χαρά της υποδοχής του πρώτου μεγάλου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του. «Λεφτά υπάρχουν» για τον δήμο μας, και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και μέσα στην Ερμιονίδα, αλλά πρέπει να κοπιάζει πολύ και δημιουργικά για να τα βάζει στο ταμείο του.  

Και μια που τόφερε η κουβέντα, η από την αρχή επανίδρυση της κρατικής μηχανής και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει καμία σχέση με μνημόνια. Είναι απαίτηση των πραγματικά τίμιων εργαζομένων αυτής της χώρας, διότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Τοποθετήσεις για το αναγκαίο reengineering του Καλικράτειου Δήμους υπάρχουν; Και πριν από αυτές, τοποθετήσεις για την αναγκαιότητά του. Γιατί, όπως δείχνουν τα δύο χρόνια ύπαρξής του, μάλλον φραγκεστάιν μας προέκυψε και πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την επιστροφή, όχι στον Καποδιστριακό Δήμο αλλά στις Κοινότητες των Ελλήνων.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος