eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

''Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κρανίδι''

 ''ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ''
"Ενότητα όλων ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της Ερμιονίδας.

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
Με αφορμή την απόφαση για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην άνω πλατεία Κρανιδίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή του συνόλου της δημοτικής αρχής της Ερμιονίδας, των φορέων, αλλά και (λιγοστών) εργαζομένων πολιτών της επαρχίας μας που πλήττονται τόσο με την απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. όσο και με τα.......
...... συνεχόμενα-δυσβάσταχτα μέτρα που εφαρμόζονται (την τελευταία τριετία) -υπό τις ευλογίες της τρόικας- και έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. 
Ενός λαού που καθημερινά πια διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα κάτω απο την οικονομική-πολιτική κατοχή των δανειστών της με την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας να εκχωρείται στις δανειακές συμβάσεις (μέρος των οποίων είναι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο) που υπέγραψαν και ψήφισαν οι Κυβερνήσεις απο το 2009.
Και όπως είναι φυσικό το "μάρμαρο" το πληρώνει και η τοπική αυτοδιοίκηση μια και μπροστά στα πλαίσια της....εξοικονόμησης πόρων το κλιμάκιο της Τρόικας προτάσσει την στατιστική και τους οικονομικούς δείκτες αδιαφορώντας για το κοινωνικό-τοπικό κόστος που έχουν για μια τοπική κοινωνία (εν προκειμένω της Ερμιονίδας) οι (τεχνοκρατικές τους....) αποφάσεις.
Σ΄αυτό το σημείο βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι σοβαρές ευθύνες έχει και η εκάστοτε δημοτική αρχή(στην περίπτωση μας η δημοτική αρχή Καμιζή) η οποία αφήνει τις εξελίξεις τις κεντρικής πολιτικής σκηνής χωρίς να προλαμβάνει και δεν προστατεύει την ώρα που πρέπει τους δημότες της. Με αποτέλεσμα όπως τα γεγονότα επαληθεύουν να κυνηγάει κατα κάποιο τρόπο και να έρχεται πίσω απο τις εξελίξεις που θίγουν την τοπική κοινωνία.  Κι αυτό γιατί στο στόχαστρο για την περιοχή μας δυστυχώς δεν είναι μόνο η Δ.Ο.Υ. Είναι και το ΙΚΑ. Πιθανώς και το Κέντρο Υγείας αλλά και όλα αυτές οι υπηρεσίες που έχουν βάλει λουκέτο στην επαρχία Ερμιονίδας τα τελευταία 2,5 χρόνια.
 Άραγε μπορούν να αντιληφθούν οι κυβερνώντες τις συνέπειες που θα έχει ένας τόπος χωρίς υπηρεσίες; Αυτή είναι η πολιτική που ευαγγελίζονται ;
Βέβαια καλό θα ήταν να ειπωθεί ότι η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου επί της ουσίας έχει κλείσει απο τον Φεβρουάριο (όταν έφυγαν η υπηρεσία ελέγχου και το δικαστικό) και (όπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ) στέλεχος του υπουργείου είπε στα μέλη της επιτροπής αγώνα ότι "αυτές τις κινήσεις που κάνετε τώρα έπρεπε να τις είχατε κάνει απο τότε".
Αποτέλεσμα αυτής της μη έγκαιρης παρέμβασης εκ μέρους της δημοτικής ηγεσίας είναι να χαθεί πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα προ τετελεσμένων μια και η απόφαση για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου είναι ειλημμένη εδώ και καιρό. 
Τα μη έγκαιρα πολιτικά αντανακλαστικά (για το θέμα της Δ.Ο.Υ.) της δημοτικής ηγεσίας φαίνονται και απο το γεγονός ότι η συζήτηση για το θέμα της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου στο δημοτικό συμβούλιο έγινε έπειτα απο πρόταση των λογιστών της Ερμιονίδας με αποτέλεσμα να υπάρξει η έντονη (έστω και με επτάμηνη καθυστέρηση) κινητοποίηση. Το ερώτημα για αυτή την μη έγκαιρη παρέμβαση της δημοτικής ηγεσίας απασχόλησε και τους πολίτες που παραβρέθηκαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μήπως λόγω αυτού του γεγονότος ήταν και ελάχιστοι οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής ηγεσίας;

Η Συγκέντρωση, οι εκκλήσεις για ενότητα...
Στην σημερινή συγκέντρωση μίλησαν ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Δημήτρης Σφυρής, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Σατραβέλας, και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων των λογιστών, των μηχανικών και των ξενοδοχοϋπαλλήλων κκ Μονάς, Πουλής,Δήμιζας.
 
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής αναφερόμενος στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. και του φημολογούμενου κλεισίματος και άλλων υπηρεσιών μεταξύ άλλων σχολίασε: "Απ ότι φαίνεται δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ήρθε η ώρα και ο λαός να βάλει κόκκινες γραμμές. Ήρθε η ώρα της αντίστασης απο τα κάτω. Όλα αυτά αφορούν την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Θέλουμε εσάς τους πολίτες κοινωνούς και συμμέτοχους. Στον τόπο μας δεν πρέπει να θιγεί η να μειωθεί καμία υπηρεσία" και συμπλήρωσε: "Είμαστε ενωμένοι εδώ. Και αυτό το μήνυμα στείλαμε στις συναντήσεις που είχαμε με τον Υφυπουργό και την επιτροπή στην Αθήνα. Ότι στην Ερμιονίδα επικρατεί κλίμα ενότητας και αγώνα". 

 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ξεκίνησε την τοποθέτηση του λέγοντας: "Κάποτε αγωνιζόμασταν για το καλύτερο. Σήμερα-αναλογιστείτε το - ότι αγωνιζόμαστε να παραμείνει το χθες. Που όλοι λέγαμε ότι είναι το χειρότερο που έχουμε συναντήσει ". Και στη συνέχεια τόνισε πως "Εκφράσαμε ομόψυχα την απαίτηση μας να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. στις συναντήσεις που είχαμε για το θέμα αυτό στην Αθήνα " και στη συνέχεια υπογράμμισε: "Είναι θετικό γεγονός ότι μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσει η Δ.Ο.Υ. έγινε η αρχή μιας πρώτης συσπείρωσης. Στην Ερμιονίδα δεν πρέπει απλά να διατηρηθούν οι υπηρεσίες αλλά να αναβαθμιστούν ". Παράλληλα ο κ. Σφυρής αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της περιοχής μας σχολίασε: "Θα πρέπει σε κάθε αγώνα να μας ενώνει το κοινό συμφέρον και ο κοινός στόχος. Θα πρέπει να μάθουμε να παραβλέπουμε τις προσωπικές η τις πολιτικές-παραταξιακές διαφορές. Και αυτό διότι μόνο κατ αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε την κοινωνική συνοχή έτσι ώστε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είτε αυτό αφορά τη Δ.Ο.Υ. είτε το ΙΚΑ είτε τo κέντρο υγείας. Να θυμίσω ότι έχουν ήδη κλείσει: ο ΟΤΕ στην Ερμιόνη, έχουν υποβαθμιστεί οι τράπεζες στην Ερμιόνη, έκλεισαν τα ΕΛΤΑ στο Πορτοχέλι. Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης της ανάπτυξης και όχι της υποβάθμισης του τόπου μας".
Απο την πλευρά του ο κ. Σατραβέλας δήλωσε: "Εκφράζω την συμπαράστασή μου σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα που γίνεται ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Αυτή η βαρβαρότητα που βιώνουμε σαν κράτος και σαν λαός έχει αιτίες. Και πρέπει εκεί να στοχεύσουμε και να αναζητήσουμε ευθύνες. Στις σκληρές αποφάσεις που έχουν ληφθεί, πρέπει να δώσουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να ξεφύγουμε απο αυτή την λαίλαπα. Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί. Δεν μπορεί στη σημερινή συγκέντρωση να είναι 100 άτομα. Πρέπει να δράσουμε, να μιλήσουμε και να παρακινήσουμε και άλλους, να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".
Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.

Το ψήφισμα