eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

'' Αγαπητέ Αντιδήμαρχε ''

'' Αγαπητέ Αντιδήμαρχε ''

«Τις παραινέσεις που μου απευθύνεις στο τέλος του σχόλιού σου, δεν σε είδα να τις απευθύνεις στις προηγούμενες διοικήσεις των δύο πρώην Δήμο Ερμιόνης και Κρανιδίου, οι οποίες όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με το ντόπια προϊόντα, τους παραγωγούς και την προώθηση τους, αλλά έκαναν ότι ήταν δυνατό για να διαλύσουν τον κοινωνικό, παραγωγικό και οικονομικό ιστό και αυτό ήταν πρότινος κοινή μας διαπίστωση μετά από κάθε συζήτηση για τα δρώμενα του τόπου μας.» εδώ

  Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Αφού έτσι έχουν τα πράγματα, πώς συνέβη να είσαι χρόνια στενότατος συνεργάτης του κυρίου Λεμπέση και λίγο πριν τις εκλογές δίπλα (δηλαδή παρά λίγο μέσα) στον συνδυασμό του κυρίου Σφυρή, όντας την περίοδό αυτή και εντός της κίνησης των πολιτών Ερμιόνης; Όχι ότι είναι αμαρτία, αλλά δεν έβλεπες ότι τόσα χρόνια έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να διαλύσουν τον κοινωνικό, παραγωγικό και οικονομικό ιστό;
Όσο για την προηγούμενη διοίκηση της Ερμιόνης στο θέμα της παραγωγής, αυτό που έχω να πω είναι ότι έστρωσε με πίσσα σχεδόν όλους τους βασικούς αγροτικούς δρόμους στους κάμπους της Ερμιόνης, βασικότατο έργο υποδομής, γιατί πριν οι περισσότεροι χωματόδρομοι ήταν μόνο για να περνάνε ζώα. Με τις πρώτες δε βροχές μεγάλα τμήματά τους τα περνούσες μόνο με τρακτέρ. Τα ‘βίωσα’ και τα ‘βιώνω’ αυτά, όπως λέγέται στη γλώσσα σας, ως, όπως λες, ελαιοπαραγωγός. Ωστόσο έχω επανειλημμένα......
...... γράψει ότι ΟΛΕΣ οι τοπικές δι’ αντιπροσώπων αυτοδιοικήσεις των τοπικών Κοινοτήτων και Δήμων μας δεν περιέλαβαν ποτέ ούτε καν στα ενδιαφέροντά τους, πόσο δε μάλλον στα προγράμματά τους, την παραγωγή του τόπου μας και τα προβλήματά της, τη οικονομία του τόπου και τη παρακολούθηση των μεγεθών της. Ήταν αυτοδιοικήσεις που κύριο μέλημα είχαν να συντηρήσουν την ιδιότητα του αντιπροσώπου, μέσω διευκολύνσεων και λύσεων με την κομματική και κρατική εξουσία. Γι’ αυτό συνομιλούν με χίλιους ακαταλαβίστικους τρόπους δημοσίως μεταξύ τους οι αντιπρόσωποι και τα εκάστοτε πρόβλημα είναι απλά αφορμή.

Γνωρίζεις ότι και με τους παραγωγούς και με πλήθος συμπατριωτών συζητώ στην Ερμιόνη και αυτό που διαπιστώνω είναι δυσαρέσκεια διότι η Ερμιόνη, από μία κυρίαρχη στο χώρο της Κοινότητα, κατάντησε πεδίο ψηφοθηρίας.
Aν θέλεις να μάθεις ποιοι διέλυσαν τον κοινωνικό, παραγωγικό και οικονομικό ιστό του τόπου μας ρώτησε τον Δήμαρχο που ως αυτοαποκαλούμενο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλύτερα το θέμα. Ρώτησε την αριστεροειδή αφασία, ρώτησε τους εραστές της δημοσιοκαρεκλοκρατίας.

Όσο για την παμπάλαιη ελιά δεν έχω άδικο. Προοριζόταν για σύμβολο στην αφίσα και στη γιορτή, και ως στοιχείο θετικής έκπληξης για να ξεπλυθεί και η ντροπή της προηγούμενης γιορτής όπου ως σύμβολο παρουσιάστηκε μία ελιά ξεριζωμένη από τη μάνα γη και κλαδεμένη έτοιμη να πουληθεί και να χρησιμοποιηθεί για μετατροπή δάσους σε ελαιώνα δεκαετιών. Τότε πώς και δεν εξέφρασες τον αποτροπιασμό σου για τα παθήματα της μάνας γης και της φύσης και το ατόπημα της παράταξή σου; Ή τότε, αν και ιστολόγος, δεν έτυχε να κάνεις, ανύποπτος, περιήγηση στα blogs, ούτε είδες την κουρεμένη ελιά στη γιορτή;
Και επαναλαμβάνω: Προέτρεξες, για να καπελωθεί, μια ευγενής προσπάθεια των νέων αγροτών μας για τον εντοπισμό παμπάλαιων ελιών, από την πανταχού παρούσα Δημοτική Αρχή, όπου σε λίγο δεν θα μπορούμε, μετά συγχωρήσεως, ούτε να ....ουράμε εκτός αιγίδας του Δημοτικού Άρχοντα.
Αλλά για να έχει ο λόγος σου, ο δημόσιος φυσικά, που πηγάζει από το γεγονός ότι είσαι, με τη ψήφο μας, εκλεγμένος αντιπρόσωπός μας, βάρος και κύρος, πρέπει (δηλαδή είναι απαίτηση των ψηφοφόρων σου) με ειλικρίνεια να μας απαντήσεις στο βασικό ερώτημα της αρμοδιότητάς σου:
Πόσους τόνους αστικά απορρίμματα έχει μεταφέρει ο Δήμος και αποθέσει στο χώρο δεματοποίησης, ποια παραστατικά ζύγισης το αποδεικνύουν, ποιος τα έκοψε, ποιος τα υπέγραψε, ποιος ήταν αυτός που, ενώ τα απορρίμματα ήταν βουνό στο χώρο, εξακολουθούσε να δέχεται. Δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα τα απορρίμματα, ο δήμος κάνει το παν κ.λ.π., αλλά εσύ ως αρμόδιος οφείλεις ειλικρινείς εξηγήσεις, ονόματα, νούμερα και παραστατικά. Και επειδή με τον ένα ή τον άλλο ‘δρόμο’ τα απορρίμματά σου είναι εκεί και ρυπαίνουν, να απαιτήσεις με απειλή μιας ακόμη παραιτήσεως, να γίνουν εκ νέου αξιόπιστες αναλύσεις των υπόγειων νερών από την αρμοδία επί των υδάτων υπηρεσία του Δήμου την οποία διοικεί πρόσωπο κοινής συναίνεσης κυρίων Σφυρή – Καμιζή (ακόμη δεν έχει λυθεί η απορία πώς εδώ τα βρήκανε τόσο εύκολα). Έτσι θα αποκτήσει και ο δημόσιος λόγος σου αξιοπιστία. Μόνον τότε όταν μας πεις ότι οι τάδε έκαναν ότι ήταν δυνατό για να διαλύσουν τον κοινωνικό, παραγωγικό και οικονομικό ιστό, θα σκεφτούμε σοβαρά το θέμα. Ώσπου να έχουμε την απάντησή σου στο κρίσιμο αυτό θέμα αρμοδιότητάς σου, δεν παίρνει κανένας στα σοβαρά τον δημόσιο λόγο σου.
Απάντησε και θα σε πάρω ... εργάτη στο μάζεμα του ελαιώνα.

Καλή γιορτή της ελιάς, δοκίμασε και για μένα τα διάφορα και ωραιότατα που φτιάχνουν στο Κρανίδι, ξαναδιάβασε στη μπλογκόσφαιρα τα άρθρα μου για το λάδι, για το κρανιδιώτικο λάδι, ξαναδιάβασε και τα σχετικά στο βιβλίο μου και μετά πήγαινε στο τίτλο του βιβλίου Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ που από κάτω γράφει Κρανιδιωτών Πολιτεία, ότι δηλαδή η νεώτερη ιστορία της Ερμιονίδας έχει κέντρο το Κρανίδι. Και για αυτόν τον αντικειμενικό υπότιτλο επικρίθηκα εις το Ερμιονιστάν ότι προβάλω το Κρανίδι. Έτσι θα καταλάβεις « αν έχω να πω τίποτα για το λάδι Κρανιδίου».

Σημείωση: Πια blogs επισκεπτόσουν ανύποπτος; Όλα τα άρθρα μου τα λαμβάνεις με email ταυτόχρονα με τα μπλογκ που τα αναρτούν όπως και με άλλους παραλήπτες.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος