eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

''Ανοικτή επιστολή του Δημ. Σφυρή πρώην Δήμαρχου Κρανιδίου και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ερμιονίδας''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:
'' Εάν δεν λειτουργήσει ο δεματοποιητής, θα καταντήσει μία ανεξέλεγκτη χωματερή
 Αυτό συμβαίνει στο Δήμο Ερμιονίδας τους 22 μήνες και δυστυχώς κάποιοι «ευαίσθητοι Δήμαρχοι» τον αντιγράφουν .''
Προς τον κο Σμυρνιώτη Δήμαρχο Τρίπολης και πρόεδρο Φ.Ο. Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου.
Με λύπη παρακολούθησα την απολογητική παρέμβαση του κου Σμυρνιώτη στο κανάλι Super TV , το βράδυ της Τρίτης 2/10/12.
Θέμα της εκπομπής ήταν «Ο σεισμός για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο».
Είχε προηγηθεί η επ ’ αυτοφώρω   σύλληψη εργολάβου ιδιώτη, συμβασιούχου  με τον Δήμο Τρίπολης,  να μεταφέρει και να εναποθέτει σκουπίδια σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.                   
 Μέγα το έγκλημα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής , και ενώ ο κος Σμυρνιώτης δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί αφού και πρόεδρος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α είναι και  ενδεχομένως άφησε  τον εργολάβο του να πετάξει τα σκουπίδια σε άλλο Δήμο, δηλώνοντας παράλληλα...
.... άγνοια για το που τα πήγαινε ο εργολάβος, αναφέρθηκε απαξιωτικά για το έργο του δεματοποιητή στο  Κρανίδι.
Όφειλε να έχει ερευνήσει  ως πρόεδρος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α και Δήμαρχος Τρίπολης , που εξακολουθεί να έχει σε λειτουργία τους ΧΑΔΑ, ότι ο δεματοποιητής στο Κρανίδι λειτούργησε το καλοκαίρι  2010, ακολουθώντας τον Περιφερειακό Σχεδιασμό ως όφειλε.
Ο πρώην Δήμος Κρανιδίου , επί της θητείας μου , ήταν ο πρώτος Δήμος της Πελοποννήσου που έκλεισε τις χωματερές και έκανε προμελέτες αποκατάστασης των χωματερών ιδίοις εξόδοις και δεν περίμενε την Περιφέρεια ούτε την Πολιτεία.                                                                   
Αυτό σημαίνει ότι προτεραιότητα του Δήμου ήταν να προστατεύσει το περιβάλλον και τους Δημότες από τις μόνιμες φωτιές και διοξίνες που επιβάρυναν την υγεία των Δημοτών.  Με λίγα λόγια μετά από δεκάδες χρόνια οι κάτοικοι της Ερμιονίδας ανάπνευσαν.                                       
Σαν Πρόεδρος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α γνωρίζει ότι η ίδια κατάσταση συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε πολλούς Δήμους στην Πελοπόννησο και το κρύβουν. 
H Πελοπόννησος σύμφωνα με το χάρτη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης είναι η χειρότερη περιοχή στην Ευρώπη λόγω των χωματερών.  Η Ερμιονίδα εξαιτίας  της κατάργησης των ΧΑΔΑ το 2010 εξαιρείται από την υπόλοιπη Πελοπόννησο.
Σήμερα ο κίνδυνος για την Ερμιονίδα είναι μεγαλύτερος διότι δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ανεξέλεγκτη χωματερή στην Πελοπόννησο.
Αυτό το εγκληματικό φαινόμενο της χύδην  απόρριψης και  ταφής, σε δασικές περιοχές, σκουπιδιών που έγινε στο Δήμο Μεγαλόπολης και ενδεχομένως σε άλλους Δήμους  αποτελεί συχνή και καθημερινή πρακτική της Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα.  
Δυστυχώς ουδείς έδειξε την ίδια ευαισθησία για την Ερμιονίδα.  Η λύση της εγκατάστασης του δεματοποιητή στα Δίδυμα σήμανε αυτόματα το κλείσιμο των χωματερών.
 Ο δεματοποιητής δεν ήταν λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση, αποτελούσε το πρώτο βήμα καλώς ή κακώς για την ολοκληρωμένη διαχείριση (ανακύκλωση στη πηγή, κομποστοποίηση, διαχείριση λημματολάσπης αδρανών κ.α. ρευμάτων) σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δυστυχώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα απορρίμματα εκτός των επιλογών του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Σήμερα συνυπεύθυνοι για να μην πω υπεύθυνοι είναι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.                                                                                        
 Είναι τυχαίο ότι σχεδόν δύο χρόνια θητείας δεν έχουν ούτε καν χωροθετήσει τους χώρους για την υλοποίηση των προγραμμάτων επεξεργασίας των απορριμμάτων;
Είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι ρίχνουν τις ευθύνες αλλού λες και δεν είναι δικά τους τ΄απορρίμματα; 
Είναι τυχαίο ότι αγνοούν τεχνηέντως που πηγαίνουν τα σκουπίδια του Δήμου τους;
Δεν είναι τυχαίο διότι οι περισσότεροι άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά.    
                                                                                                           
 Είναι χαρακτηριστικό, του <<Έλληνα  Πολιτικού>>, να κοροϊδεύει, να είναι ανεύθυνος και να μην τολμά υπολογίζοντας πάντα το πολιτικό κόστος (λαϊκά τα ψηφουλάκια) ακόμη και αν αυτό ενισχύει την ρύπανση του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της Δημόσιας Υγείας.
Είναι απορίας άξιο πως ο κος Σμυρνιώτης Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α δεν έκανε τον κόπο να πληροφορηθεί από τους προκάτοχούς του, του Φ.Ο.Δ.Σ.Α, τον αγώνα τους μαζί με ορισμένους Δημάρχους να ακουμπήσουν και να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.
Ο δεματοποιητής όταν λειτουργεί κανονικά εκτός από τα δέματα δεν αφήνει ίχνος σκουπιδιού και επιβάρυνσης.  Ας επισκεφθεί την Πύλο η οποία λειτουργεί έχοντας βέβαια το πρόβλημα αποθήκευσης των δεμάτων λόγω της ολιγωρίας της Πολιτείας  και συνεπώς η Πύλος όπως και το Κρανίδι γιατί έτσι το παραδώσαμε είχε κάθε δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο την απομάκρυνση αλλά και την δυνατότητα αυτόνομης διαχείρισης του Δήμου που του δίνει η νομοθεσία και οι Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις μη επιβαρύνοντας με μεγάλο κόστος τους Δημότες.                             
  Ενδεχομένως δεν το γνωρίζει συνεπώς «αφορίζει» το δεματοποιητή στο Κρανίδι αβίαστα και χωρίς γνώση. 
Εξ΄ άλλου αυτά του είπαν αυτά λέει.
Στο Κρανίδι εκτός από τα δέματα υπάρχουν και σκουπίδια.  Υπάρχει ο δεματοποιητής που δεν λειτουργεί – επιλογή του Δημάρχου- και ρίχνουν χύδην τ΄ απορρίμματα παντού.
Κανονικά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εάν δεν λειτουργήσει ο δεματοποιητής, θα καταντήσει μία ανεξέλεγκτη χωματερή και τα απορριμματοφόρα Δημοτικά ή ιδιωτικά, εφ΄ όσον δεν επαρκεί ο χώρος, θα εναποθέτουν τα σκουπίδια σε δασικές περιοχές,  σε ρέματα είτε του Δήμου είτε άλλου Δήμου.                                                                     
   Αυτό συμβαίνει στο Δήμο Ερμιονίδας τους 22 μήνες και δυστυχώς κάποιοι «ευαίσθητοι Δήμαρχοι» τον αντιγράφουν .
Κύριε Σμυρνιώτη,
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας σαν Δήμαρχος και Πρόεδρος Φ.Ο.Δ.Σ.Α και εύχομαι ολόψυχα να αποκτήσετε την δύναμη να είστε ειλικρινής απέναντι στους Δημότες σας και τους Δημάρχους λαμβάνοντας αντικειμενική πληροφόρηση και όχι αυτή που σας βολεύει .
                                                                               Δημήτρης Σφυρής
                                                                             Δήμαρχος
                                                                   Τέως Δήμου Κρανιδίου
Υ.Σ. Τολμήσας και πληρώσας το πολιτικό κόστος εξαιτίας της αδιαφορίας της Πολιτείας και του λαϊκισμού ορισμένων Δημάρχων.
Για το αληθές των λόγων μου προσκομίζω φωτογραφίες
Υπάρχουν εκθέσεις επιθεωρητών, ελεγκτών, περιβάλλοντος κλπ. για να διαπιστώσετε εάν είναι αληθή αυτά που ανεπεξέργαστα χρησιμοποιείτε για τον Πρώην Δήμο Κρανιδίου και νυν Δήμου Ερμιονίδας.                                                                                 
 Σαν Πρόεδρος Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου είναι στην αρμοδιότητά σας και στις υποχρεώσεις σας να γνωρίζετε πως οι σημερινοί Δημοτικοί άρχοντες  έγιναν δημιουργοί του εγκλήματος των σκουπιδιών στην Ερμιονίδα.


Βλέπε φωτογραφίες 
Πως είναι η κατάσταση σήμερα  πως και από ποιους <<επιτελέστηκε>> το έγκλημα 
για την Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον  στο δεματοποιητή του Δήμου Ερμιονίδας και σε Δασικές περιοχές 















Βλέπε φωτογραφίες
Πως παραδόθηκε ο χώρος του δεματοποιητή στους εχθρούς του 
Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας από τον Δήμο Κρανιδίου στο
Δήμο Ερμιονίδας τον Ιανουάριο του 2011